nitLotta

Arga Lappen

Fick en lapp av min galne granne idag. Sött. Så här skrev han (baserar könet på en subjektiv och fördomsfull bedömning av handstilen) till mig:

"Snälla sänk din musik ochbas, även under dagarna!"

Det är understryket såsom illustrerat och formatet på texten är stort. Nästan gigantiskt. Jag gillar hur han har skrivit ihop "och"-et med "bas" så att det bildar ett helt nytt och exotiskt ord: "ochbas". Förstår inte riktigt vad det ordet betyder men jag tolkar den här lappen som en önskan att jag ska sänka min volym.

 

Jag svarade:




"Hej!

Jag tänker inte sänka musiken mer än jag redan gjort. Ingen annan reagerar på min musik och jag har inte särskilt hög musik eg. Detta är en korridor och då får man stå ut med lite musik Jag spelar inte efter 22.

P.s. Du får spela musik om du vill och när du vill. Helst inte efter 00.00 dock, för då är det spöktimmen. D.s."

 

Jag önskar att jag hade varit fyndigare i mitt svar, men jag var väldigt trött och orkade inte klura ut något smart. Det känns dock troligt att jag får ett svar på min lapp och i så fall kanske någon har ett festligt förslag på vad jag kan skriva tillbaka? Bästa svaret får… en publicering i min nyfunne väns brevinkast.

 

Det kan vara lite svårt att veta vad han kommer skriva tillbaka och därför blir det en utmaning att komma på det perfekta svaret. Men det svaret som känns mest passande står sig, oavsett hur konversationen kommer arta sig.

 

12 kommentarer

  1. Tomas

    Fantastiskt rolig! Du får ta med dig lappen ikväll så vi kan göra en ordentlig handstilsanalys. Inte bara måste vi fastställa lappskrivarens kön utan även psykisk status och liknande kan nog utläsas. ”ochbas” tycker på det.

    Angående nästa lapp är det lite svårt att komma på något fiffigt redan nu eftersom du inte fått svarslapp ännu. Men ett förslag hade ju varit att hota med tjatig musik? ”På grund av orättvisa anklagelser har jag beslutat att spela Around the world med Daft Punk på repeat mellan 00.00-02.00 onsdag 25e november 2009. Volymen och särskilt basen kommer vara relativt hög.”

  2. Skalman

    Det finns så många möjligheter…

    ”Jag hör inte vad du skriver, för jag spelar så hög musik!”

    ”Du har inga bevis.”

    ”Jag har förstått att du har något emot den volym jag håller när jag brukar spela musik på mitt rum, även under dagtid. Jag tycker själv att jag spelar musik på en alldeles lagom nivå, inte högre än vanlig samtalston, och jag har inte fått klagomål från någon annan granne, någonsin (och då har jag numera ändå en lägre volym mot förr, för din skull). Isoleringen är inte perfekt, och jag hör dig duscha och uträtta dina behov varje dag, så då kan väl du stå ut med lite musik.”

  3. Din bror

    ”du verkar ha blandat ihop mig med någon som bryr sig, jag hoppas du har överseende med mitt mentala handikapp, kanske är du själv en könsjukdom som tagit det hela för långt. Ifall du har ett otroligt behov av lugn kanske du borde överväga annan boendeform eller be dina föräldrar om en sen abort”

  4. Jacob Westerlund

    ”Hej!

    Jag tänker inte sänka min musik. Tvärtom kommer jag att vända högtalarna specifikt mot din vägg. Jag har börjat hyra ut rummet till ett balkanband, och jag får inte får plats med dom nån annanstans. Hoppas att det är okej.

    Kram kram”

  5. karin

    ”Kära granne. Som du säkert har hört så börjar kärlek med bråk. Då jag inte känner för att inleda en relation med dej tycker jag att vi ska sluta bråka om detta. Kom och dansa hos mig istället, så får du se att det inte spelas så hög volym. PS. Tag med oömma kläder. DS.”

  6. Lotta Cecilia

    Svar till Tomas (2009-11-19 16:33)
    mycket bra förslag! och lappen behövde analyseras. vi kom väl ändå fram till rätt bra grejer?

    kan inte sluta skratta åt klippet…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.