nitLotta

En tasmanier i Umeå

Har fortfarande besök av tasmaniern, så jag har försökt visa denne man Umeås pärlor, det vill säga centrum och Rex. Längre än så har jag inte hunnit. Människan har 32 euro på sitt konto som ska räcka till att resa till Danmark och sedan Holland. Det låter definitivt som en utmaning.

Tasmaniern liftar var han än ska. Det skulle inte jag våga göra. Men han är väldigt snäll och utåtriktad så jag kan verkligen rekommendera couchsurfing. Och om någon ser en tasman som verkar peppad på att ta E4:an nedåt, så får ni gärna plocka upp honom. 

Nu har fler människor från samma internetställe hört av sig. Det finns de som vill bo hos på mig dagarna efter jul, det vet jag inte om jag går med på.

Vad jag lärt mig i veckan, topp 3:

3. Tasmanien är inte ett eget land utan om man kommer därifrån säger man att man är från Australien. På det förstnämnda stället bor det c.a femhundra tusen personer. Många skaffar familj och barn tidigt och en hel del människor där är rasistiska och fördomsfulla.

2. Det finns en turistinformation i Umeå där människorna i personalen är jättetrevliga och hjälpsamma. Jag tror jag ska gå dit om jag någonsin känner mig ensam, bara för att prata lite. 

1. Tydligen är det en tradition att ha (vidriga) jultomtar under julgranen! Vad är det för konstig tradition? Låter otäckt. Själv kommer jag från en familj där riktiga julgranar aldrig används, så när jag var liten ritade jag en gran på en pappkartong för att få någon slags julkänsla. I år är det kanske dags att måla ett tomte-ansikte på en porslinsdocka. Creepers.

Snart december.

Pepp.

 

 Det här tyckte jag var en passande bild på en creepy tomte. Tasmaniern tyckte så här om bilden: "It looks like a pig in a santa’s costume"…

(Gillar f.ö. tomtens mini-me/foster/vad det nu är)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.