nitLotta

Uselt

Uselt I tell ya!

Idag har jag varit på skolan från 9 till halv 5 och sedan jobbat från 5 till 8. Nu är jag trött. Och när jag är trött blir jag… bitter. Just det. Dagens bitterhet infann sig som värst vid två tillfällen. Tillfälle 1: Förutom alla sjuttioelva kurser vi läser parallellt innan jul, fick vi i söndags veta att ännu en kurs skulle fullgöras med en inlämningsuppgift. Eftersom ingen lärare fanns tillgänglig att undervisa i socialmedicin, fick vi själva svara på frågorna i kursplanen. Så här såg uppgiften ut:

Efter genomgången kurs förväntas studenten översiktligt kunna redogöra för
1. socialmedicinens förutsättningar, mål och medel.
2. sociala rättigheter och förmåner; socialmedicinska organisation
3. arbetsskador – definitioner och klassifikation.
4. yrkesmedicin och företagshälsovård.
5. arbetsmiljölagen
6. lagar och förordningar beträffande förebyggande åtgärder och ersättning vid arbetsskador.

Vad menas med socialmedicinska organisation? Organisation-en eller organisation-er? Det vore trevligt om de som utformar dessa kursplaner åtminstone kan ta sig tid att avsluta en mening. Vi i gruppen som hade hand om denna fråga, försökte beskriva allt som kanske/möjligtvis/eventuellt avsetts, men helt lätt var det inte. Bitter blev jag. Fast jag skrattade mest. Min vanliga försvarsreaktion mot yttre hot.

Tillfälle 2: Hade en föreläsning där läraren började lektionen med att berätta om en bok som han, snäll som han var, kunde tänka sig att sälja för 100 spänn på plats. Till alla de som var intresserade såklart, det var inget tvång med andra ord. Problemet var bara att han inte gav ut några hand-outs, bytte slides hela tiden så att ingen utom möjligen Speedy Gonzales kunde tänkas hinna med, samt att han hela tiden predikade om att det inte spelade någon roll om man inte hann med eftersom det viktiga stod i boken. Som han själv skrivit. Såklart.

Jag köpte inte boken. Unnar mig en pizza på ängen istället. Föreläsaren kan väl unna sig en utlandsresa efter sin lukrativa bokförsäljning.

 

Pizza eller bok? Det är frågan!

Här är svaret:

 

6 kommentarer

  1. Tomas

    Självklart ska du välja boken. Jag förstår egentligen inte ens vad du funderar över? Vi talar ju trots allt om stans bästa pizzeri… förlåt, restaurang.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.