nitLotta

Faran med Listerine

Det kan vara så att min pappa är sötast i världen. Han brukar alltid råka ut för en överdriven granskning av omvärlden, trots att han är den snällaste personen man kan hitta.

Exempel på detta:

– När han och mamma hade nyträffats, utförde min mor ett psykologitest på honom eftersom det ingick i hennes utbildning. Meningen var att man skulle granska en bildserie för att upptäcka ett yttre hot så fort som möjligt. Det lyckades pappa göra väldigt fort, men eftersom han inte ville verka paranoid, bestämde han sig för att spela cool och inte kommentera någonting suspekt förrän det var extremt tydligt.

När mamma redovisade hur lång tid hennes testperson (pappa) hade tagit på sig innan han upptäckt hotet, förklarade hennes lärare att det måste röra sig om en mycket farlig person. Att mamma just sett en film med en psykopat som såg ut som pappa, förbättrade inte direkt hennes syn på pappsen. 

– När vi åkte utomlands med familjen för ett antal år sedan, fick pappa för sig att köpa farinsocker. Väl så. Men självklart skulle han ta med sig eländet hem, så den sparsamme människan hällde över innehållet i en genomskinlig plastpåse och packade in den väl i sin väska. Naturligtvis reagerade tullen på denna märkliga tingest. Som tur var kom vi därifrån i tid till flyget, men det var på näppen.

– Det senaste var när pappa blev fick göra en nykterhetskontroll. Han blev stoppad bara 5 minuter efter hemmet och hade precis borstat tänderna och använt Listerine. Givetvis blev det utslag på alkoholmätaren, så pappa fick sitta en halvtimme i piketen. Tydligen fanns det en mer noggrann mätare där som han fick använda, som då gav utslaget 0,00. Både hemma och på jobbet fick han höra: "Ja, det är då bara du som kan råka ut för detta".

Det lustigaste med hela situationen är att pappa dessutom är nykterist.

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.