Jag kan inte bara betrakta längre

Det har liksom legat och gnagt lite inombords senaste året. Eller egentligen ända sedan Miljöpartiet hamnade i opposition på riksnivå i senaste valet. Det är ju dock lätt att stå utanför och tycka att saker kan göras så mycket bättre men så mycket svårare att egentligen ta ställning själv.

Att se naturskyddspolitiken helt luckras upp, vargar börja jagas, gamla kärnkraftsbeslut omrevideras och egentligen helt uteblivna seriösa satsningar på förnybara bränslen har för mig varit tufft att smälta. Hur kan dessa beslut tas som påverkar våra barns och barnbarns framtid utan minsta eftertanke? Hur kan dagens styrande politiker veta vilka djur, vilken sorts natur och vilket klimat som är värdefull för kommande generationer?

Nu står det där svart på vitt att jag ligger på Miljöpartiets i Vännäs kommunfullmäktigeslista på plats nr 5. Hittills har det för mig känts som att de beslut som tas på kommunal nivå mest tillfredsställer dom som lever idag och som hörs mest. Vill du ha en röst för långsiktigt hållbar utveckling i kommunen bör du lägga din röst på Miljöpartiet.

På riksnivå är det helt klart att det krävs rödgröna röster för våra barns, vår jords och vår framtids skull. Låt förnuftet och inte plånboken avgöra!

PS. Idag har jag försökt göra min 30sekunders film till vk.se uppe på åkern. Det är inte lätt kan jag säga. Hoppas ni kommer att gilla den. DS

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.