Maria Hellström, Umeå

Siping 2/1

Efter ankomsten efter den långa resan till Siping igår väntade ännu en måltid med massor med smårätter. För en gångs skull hade de på musik i bakgrunden. När jag klev in i matsalen hörde man ’I´m a big, big girl in a big, big world’ med svenska artisten ’Emilia’ från högtalarna, och i alla fall jag tyckte det var roligt, just för att det var en svensk artist. Det måste vara en väldigt populär låt här i Siping, för de spelade den åtta gånger i rad, tills den avbröts av livemusik. Kinesiska låtar på saxofon och synth.

På kvällen kände jag en sån otrolig hemlängtan! Det är verkligen jätteroligt och spännande att vara i Kina och se den här delen av världen, men det är så himla mycket intryck och konstiga situationer hela tiden, och mat som man inte är van vid. Det jag saknar mest är min säng och en smörgås (osötat bröd) med ost!

Imorse tog jag lite sovmorgon. Jag kände att jag höll på att bli förkyld, så jag stannade kvar på hotellet fram till att det var dags att åka till konsertlokalen på eftermiddagen. Det var faktiskt lite skönt att ta det lite lugnt; vila, handtvätta lite kläder och öva lite!

Konserten idag kändes ganska tung. Det var ont om plats, så vi satt lite annorlunda, och det är alltid ovant när man tvingas byta platser, för ljudbilden blir inte samma som på repen. Det var också väldigt varmt på scen, publiken var pratig och det var allmänt svårt att hålla koncentrationen uppe.

Imorgon åker vi buss till Changchun för att ha konsert där på kvällen. Det ska bli kul, det sägs att det är en vacker stad.

Jag vill passa på att göra reklam för Göran Jarmars blogg också, även han bloggar om Kinaturnén på VK´s hemsida.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.