Marias träningsblogg

På tal om personlig träning..

Fortsätter på min diskussion om personlig stretchare med personlig tränare. Befann mig nyligen i USA och där fungerade PT lite annorlunda. Tycker att det är roligt att här i Sverige då är det inte så dyrt att anlita en personlig tränare, eller jag ska kanske säga att det kan verkligen vara värt den investeringen i sig själv om man har svårt att komma igång med sin träning. För om man kan slänga iväg 500kr på att gå ut och äta med ett glas vin eller 2 så borde det väl inte vara några problem att lägga det på sin träning och sitt välmående?

I USA däremot så var det de flesta på gymmet som hade en PT, kändes som om det var lika många PT som medlemmar på gymmet (inte riktigt, men nära inpå..) Hade lite svårt att koncentrera mig på min egen träning då någon bredvid skrek:
’Come on now, you told me you wanted a flat tummy!!’ Give me ten more’! Ja, ni kan ju tänka er scenariot, det var ingen lugn genomgång av träningsmaskinerna eller övningar som just är anpassade efter kundens behov, utan här skulle det brännas kalorier, rumpan skulle formas, gäddhänget bort, osv.. Det är inte välmåendet av träningen som marknadsförs i USA som det är i Sverige, utan vilket gym som gör att du snabbast kommer i bikiniform till sommaren….

2 kommentarer

  1. Lisbet - bloggen bredvid..

    Jag tycker mig märka att man inte vet vad en presonlig tränare är i Sverige. Har sett flera gym som marknadsför sig att de har personlig tränare men i själva verket så är de styrketräningsinstruktörer.
    Utbildningarna skiljer sig rätt så mycket.

    När jag utbildade mig till PT för flera år sedan så var ett syfte att träna mig själv för att vara med i VSM. Var så trött på att träna andra på deras nivå och blev lite lätt utbränd men mest uttråkad.

    Det andra var att komma sig in på företag och träna upp de som hamnade inom rehab. Men då säger ju företagen att de har företagshälsovård som sköter den biten. Så då försökte jag mig på dem i stället som blev kallsvettiga eftersom de har sjukgymnaster som ska sköta om det.

    Min tanke varr att man skulle hitta en PT utanför gymmen, verkar ha blivit vanligare nu. Har vänner i storstäder som anlitas av äldre människor för en promenad till affären och köpa mjölk etc. De törs nämligen inte gå själva, vill träna upp sig och har ingen annan som vill eller kan.

    Jag tycker fortfarande att de t finns ett glapp där. Sjukgymnaster kan inte följa varje enskild rehabperson med träning varje dag etc.

    I alla fall så strandade det hela pågrund av att jag inte lyckades få dem att fatta vinsten med det hela. Man kanske skulle uppta tanken igen.

    Tror faktiskt jag har haft dig i ett pass på någon konvent när du var alldeles ny. Satt med i Pride kommitten för Korpen och utvecklade deras verksamhet för-typ-100 år sedan.

    Och du var bra redan då..

  2. Maria

    Jag håller med Lisbeth att det är skillnad på en PT och en styrketräningsinstruktör. Jag kan iallafall stå för att vi på IKSU vet skillnad och har både styrketräningsinstruktör och Personliga tränare.

    Jag hoppas också att företagen ska inse att det är lönsamt att satsa på friskvård och då tror jag absolut att individuella insatser i form av PT ger ett fantastiskt bra resultat. det har iallafall vi erfarenhet av!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.