Marias träningsblogg

Distraktion på löprundan

Nu har jag äntligen kommit in i min löparform. Nu kanske många tror att jag som tränar en hel del har väl inga som helst problem att snöra på mig löparskorna, men jag är ett klart bevis på att det inte är riktigt samma träning. Man hinner ju tänka och känna efter hela tiden då man springer att tröttheten smyger på en. Och så fort jag känner mig trött och uttråkad så vill jag ge upp.. Därför fungerar alla gruppträningspass med en viss koordination, musik och peppning utmärkt på mig. Får jag dessutom vara den som peppar andra så har jag inte den minsta funderingen på att jag egentligen är trött.

Så jag behöver alltså distraktion i någon form när jag springer. Just nu fungerar min ofantligt spännande ljudbok alldeles utmärkt, har bestämt mig att jag bara ska lyssna på den när jag tar en promenad, springer eller cyklar. Och shit vad jag vill röra på mig helt plötsligt! Nästan så man tar några extra minuter i löpspåret och det hör inte till vanligheten. Snart är Camilla Läckbergs ’Sjöjungfrun’ slut och jag behöver ny motivation. Så ge mig gärna något bra tips, spännande deckare fungerar lika bra som musik med riktigt bra driv i.

Sov gott!

En kommentar

  1. Smulan

    Något jag kan rekommendera är att låna en mp3-spelare av någon annan med dennes musik inspelad. Jag fick av en händelse låna en mp3-spelare av en manlig bekant då jag ingen själv hade. Han är ju lite äldre än jag och han vet att vi inte alls har samma musiksmak så han tyckte jag kunde radera låtarna och ladda in ny egen musik.

    Sagt och gjort, det skulle jag göra. Men det var bara det att jag inte hade hunnit göra det till nästa löprunda som var dagen efter. Så jag tog den där mp3-spelaren och gav mig iväg. Och jag måste då säga att det var riktigt spännande att lyssna på den musik han spelat in. Det var en salig röra av dansband, country, Hep Stars och annat smått och gott.

    Löprundan gick jäkligt bra kan jag säga medan jag skrattande sprang i spåret. Jag stannade för att köra intervallryck i backe. Och då kom ju den där låten ”Den stora dagen” med Vikingarna. Du vet den som handlar om den ganla damen som dukar till sitt födelsedagskalas och väntar på sina barn som ska komma och hälsa på henne. Men en efter en ringer barnen och säger dom fått förhinder.

    Den här låten har man ju hört så många gånger men det var då fasen så känslosam jag blev då jag hörde den medan jag körde rycken i backen. Det slutade ju med att tårarna trillade nerför kinderna medan jag körde mitt pass.

    Så där mitt ute i skogen kutade jag upp och ner för en backe med tårar rullande nerför mina kinder och samtidigt skrattande åt mig själv, hahaha……..

    Måste sett jäkligt roligt ut och om nån sett mig hade man antagligen trott jag körde så hårt att jag grät av smärta, hahaha……

    Jo låna någon annans mp3-spelare du. Kan bli riktigt spännande.:-)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.