Marias träningsblogg

En halvtimme om dagen..

’Ett äpple om dagen är bra för magen’, ’ett äpple om dagen håller doktorn borta’, man kan ju egentligen byta ut äpplet mot en halvtimmes motion så kommer kanske magen att må bättre ( ev minska i omfång) och du kommer att bli piggare och friskare. Amerikanska forskare visade i en studie på 120 överviktiga att en halvtimmes promenad gjorde dem friskare och att de höll vikten, de som motionerade lite mer gick ner i vikt.

Det finns egentligen många rön om vad som räcker eller inte för att gå ner i vikt, eller bli friskare, öka sin kondition, men allt är väldigt individuellt och man måste tänka att det även beror på vilka mål man har med sin träning. Så mitt förslag till alla som vill komma igång är att träffa en personlig tränare för att få rådgivning. Det blir mer och mer vanligt och är en väldigt billig investering i dig själv. Vi kan utan att blinka lägga samma mängd pengar på en middag med ett glas vin ute på krogen, men när det kommer till ens egen hälsa så tycker många att det är dyrt..

Själv så ska jag nu sätta mig på flyget i 8,5 timmar från Chicago till Köpenhamn, jag skulle ge vad som helst för den där halvtimmes promenaden.. Som jag sagt tidigare så är jag inte skapt till att sitta still och känner redan ångesten över att gå på flyget. Som tur är så tar jag ett stopp på hemvägen i Köpenhamn för att köra pass på Fitness DK, ser jag fram emot 🙂

Trevlig helg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.