Dag 3

 Hej alla glada!

Äntligen en dag som inte har spenderats på vägar!

Gårdagen spenderades i en rullande buss eller på en färja så om den skriver vi inte nått.

Idag har vi varit i Mažeikiai och besökt vår vänskola.

Morgonen började med frukost i ”kantinen”. Frukosten bestod av Litauiska pannkakor och te.

Sen fick vi en rundvandring på skolan av deras rektor. Rundvandringen avslutades i aulan med en presentation av landet, staden och skolan.

Sedan bar det i väg till stadens museum där vi såg en arkeologisk utställning från deras motsvarighet till vår vikingatid. Efter vårt besök på museet åkte vi till ett zoo och fick träffa på olika djur.

Dagen avrundades med en gastronomisk picknick i en park i staden. Vi blev bjudna på Litauisk picknick mat bestående av bland annat korv, ost, korv, bröd, korv, kakor, korv, andra obestämbara sötsaker, korv, marshmallows, korv, bakad potatis, korv och många många fler läckerheter. Det vill säga FEST! Efter som det är vår nationaldag lärde vi våra nya Litauiska vänner att spela brännboll. Vi avslutade med att bjuda på svensk rulltårta med grädde och mandarin, på toppen vajade vår flagga så stolt. Innan vi skildes åt bytte vi presenter med varandra. Medan vi nu skriver detta spelar barnen fotboll. En sport som inte bärs av nationers olika sätt att tänka utan är en bro över alla gränser! Morgondagen är en transport dag! Så om ni inte hör av oss så vet ni varför!

Allt gott// KJ & AMA

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.