Rare Exports

Satt och såg film igår och bara slappade. Vi såg bland annat "Rare Exports". Vilken fantastisk film! Det är, som jag förstod det, en julsaga för lite äldre barn och vuxna. Handlingen är följande:

Ett amerikanskt företag borrar i Korvatunturi-berget i dom finska lappländerna på jakt efter något. En äldre herre med käpp i sann ”fanatisk-vetenskapsman-á-la-Jurassic-Park-anda” överser projektet. När teamet stöter på ett stort hålrum djupt nere i berget så förklarar han att dom står ovanpå en av dom största gravhögarna i världen, nämligen tomtens… den RIKTIGA tomten alltså. Inte den fryntligt rosenkindade Coca-cola-tomten som vi är vana vid utan den mer oförlåtande och sadistiska tomten från forndoms dagar som straffade elaka barn genom att smiska deras små släta stjärtar till en blodig massa, koka dom i skållhet olja eller helt enkelt slita dom i stycken. Han blev fängslad i berget av dom finska samerna som tröttnade på hans pederast-sadistiska fasoner. Samtidigt förbereder sig traktens lokala lilla jaktteam inför den årliga renslakten. Vi får följa allt genom den lilla naiva pojken Pietaris ögon. Tomten lyckas såklart ta sig ut och löpa amok i bygden och det är upp till Pietari att stoppa honom och till sin hjälp har han en liten grupp väldigt finska män.

 

Jag rekommenderar den verkligen, både snyggt filmad, med en slags underliggande humor genom hela filmen. Åldersgränsen på filmen verkar vara från 15 år, men jag tycker inte att den är så hemsk, Melvin kommer nog inte att få sömnproblem av den, fast det beror väl antagligen på hur härdat barnet i fråga är.

 

Sen fick jag upp ögonen för en annan film som verkar gå på bio just nu – "Immortals" – av de som producerade "300". "300" är nog den snyggaste film jag någonsin har sett, och alla dessa hårdretusherade manskroppar är ju en fröjd för ögat!

En kommentar

  1. Jan Erik Hansson

    Kul att du börjat blogga igen. Fortsätt med det.
    Läser alla bloggare från Storuman-Tärnaby och Sorsele. Trevligt att läsa det som skrivs av människor, vilka jag känner, eller vet vilka dom är.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.