Livet som mamma

Livet är underbart!

Dåligt mående?

Satt igårkväll och såg på tv. Då den här reklamen kommer up, den börjar med i varje skolklass så finns det två flickor som skör sig, och en som har ätstörning…..

I slutet så berättar rösten att på tio år så har utskrivningen ökat med 40%…

Vilken bekymrar mig så otroligt mycket. Frågan är om ungdomarna mår så jättemycket sämre än vad man gjorde för 10 år sedan. Missförstå mig rätt. Jag säger inte att man inte mår dåligt. Men i dagens läge så vet många tjejer om att om man mår dåligt så "ska" man skära sig både här och där, been there, done that!

Faktum är, att jag tror att man lättare skriver ut antidepp idag. Om det är för att man inte har orken eller tiden i löppenvården vet inte jag… Men jag tror att det skulle vara bättre att jobba mer och mer intensivt med sin öppenvårdskontakt under den perioden då det är som värst. Och inte bara träffas en gång i veckan i 45 min och turboköra.

Och sen det här med självmord… Har ni tänkt på att om någon berättar åt dig "ikväll ska jag ta livet av mig, jag orkar inte leva längre"… Det enda den personen söker är din uppmärksamhet och din hjälp. Personen är i det läget för feg för att hoppa från pallen.

En person som har tänkt ta sitt liv, har planerat det och berättar inte för någon. Självklart finns det en hel del människor som tar sitt eget liv i ett rop på hjälp, men hjälpen hinner inte komma.

Personligen tycker jga det är så förbannat fegt att ta sitt eget liv. Varför inte jobba för? jag har själv varit i den sitsen och varit så feg. Jag har jobbat, och visst. det är förbannat jobbigt och många gånger är man på väg att ge upp. Men det är så värt det!

Slänger in ett youtube klipp nu innan jag ska ta hand om Rasmus som är världens gnälligaste…

 

 

2 kommentarer

  1. Catharina

    Alla människor som tar livet av sig gör ett aktivt beslut. Sedan om man är tillräknelig i den stunden kan inte alltid avgöras. Personer med min sjukdom slutar ofta sitt liv genom självmord och då inte vid sina sinnens fulla bruk då de är omedicinerade för det mesta. Allt kan oftast nyanseras och ses ur olika perspektiv.

  2. Helena

    Att unga tjejer VET att de ”ska” skära sig..?? Hur menar du då? Förklara gärna.. Du säger: ”been there, done that” Ja, då borde du ju veta att det tyvärr funkar? Det är över tjugo år sedan jag höll på med sådant.. men det ÄR vanligare idag har jag förstått. Det kallas: Rop på hjälp!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.