Ny karriär

Tänk om jag kunde vara lika BRUTALT ÄRLIG som barnen jag möter är.

Dom säger helt ärligt, men UTAN fördomar  och värderingar vad  dom tycker  och tänker.. (Fördomar är något som bara vi vuxna envisas med att gå och bära på , i onödan dessutom, så dumma vi är)NEJ! UT med allt vi tycker, alla sanningar  och känslor precis som barnen gör.Dom har minsann inga hämningar, och jag älskar dom för det.Inga onödiga magknutar där inte.Dessutom är det ju sanningen man får höra. Inget hycklande och falskt smicker…Ja man skulle våga vara mer som dom.

Idag hann jag bara jobba halva dan innan det var dags för en ny  svidande sanning från en liten barna mun .Hon satte sig i mitt knä , tittade nära och intensivt på mitt ansikte och min hals, och så säger hon helt naturligt : Fröken du är VÄLDIGT gammal, du är gamlare än min mormor tror jag..Ja är dom inte för söta, dom små liven , så säg?Jag började direkt fundera  på om jag , helt enkelt ska ta och byta karriär. ÄLDREVÅRDEN skulle passa mig  utmärkt. För där skulle jag fortfarande vara en liten UNG Flicksnärta, i dom gamlas ögon.

 

2 kommentarer

  1. Rebecka Höglund

    När jag var 22 jobbade jag inom äldrevården och var inne hos en liten tant som tyckte sig vara 17 år. Vi frågade henne hur gamla hon trodde att jag var i femtioårsåldern.
    Man kan få höra lustiga saker lite överallt 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.