Brasan

Jag lovade ju  att berätta om brasan, BRASAN på lilla landet, som slog det mesta i

Brandkårens och Uppsalas Historia Tror även i GREVENS.  Brasan Som "Han som jag känner väldigt väl" och hans kompis

anordnade.Dom hade börjat tjuvröka(tänk att dessa giftpinnar fanns att få tag på även  i ödemarken).

Tjuvrökarna ville inte visa sig öppet för tänk om någon skulle upptäcka dom det skulle ju

 vara ett FATALT MISSLYCKANDE.Så dom kom  på den smarta id’en att JÄTTE LADAN som Greven ägde var ett bra gömställe dessutom var den ju fylld med härlig mjuk Halm.Sagt och gjort där tändes cigaretterna på, det var säkert en trevlig och avslappnad stund. Härligt att få prova på dom vuxnas laster.Men sen gick något JÄKLIGT SNETT (kan bero på att dom fimpade och släckte ciggen i den halmfyllda ladan) Där låg dom små fimparna och pyrde en stund på senkvällen………och sen

På natten blev det ett SJU HELSIKES liv .Jag vaknade av all uppståndelse. våra föräldrar var i upplösnings tillstånd (konstigt va?)Brandkåren och polisen kom , Nyhetstidningen var där,  (tror " misstaget" hamnade som första side stoff, dessutom) Men tror ingen av oss var så sugen på att läsa , inte ens öppna tidningen, dagen efter  incidenten.. Antagligen var ägaren av den F.D. ladan också där .JaJag tror NÄSTAN alla kom man ur huse för att   titta på den "anlagda" brasan. Men var dom två "fatalt misslyckade" rökande pyromanerna hade gömt sig, har jag ingen aning om.Men hett var det, det kan jag lova.

BRASAN var av den något STÖRRE sorten, den syntes IN  till Stan,(ca 2 mil) och vida omkring i den Upplänska  myllan.Jag kan fortfarande känna av den hätska stämning som rådde i min omgivning den närmsta tiden. För att inte tala om den kompakta röklukten.Straffet som utdelades, blev att gå ELDVAKT i flera dagar, dygnet runt. Men lilla jag slapp undan, för jag  hade inte börjat min cigarett karriär ännu.Om hur Greven tog det??? Det har jag förträngt så gott det går, men jag är  säker på att inga ord,eller texter kan beskriva det.Det MÅSTE upplevas.

Det sägs att det händer mer i stan än på landet

Nja inte hos oss iallafall.

Tycker nog att det var ett ganska händelserikt liv vi  hade där .

Ja det var livat i holken, minst sagt.

2 kommentarer

  1. syster yster

    vad jag minns så var inte pappa hemma, han gjorde rep.möte, så det var stackars mamma som fick ta smällen. Jag kommer ihåg att när polisen knackade på mitt inatten så var min första kommentar, vad har Lasse gjort, för vem kunde det annars ha varit, ha ha. Jag och en kompis blev påkomna att tjuvröka i svinstian och fick gå eldvakt länge, att man inte lärde sig nånting. Men vi hade en händelserik barndom med många hyss och upptåg, vi var riktigt påhittiga.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.