Extraknäck

Nu har jag äntligen kommit på ett smart sätt att  kunna köpa min Dröm bil.

Då du! syster yster ska vi göra en Roadtripp som heter duga.

Jag ska fixa mig ett svart jobb.(så är du en som tillhör Lagens Långa arm) och är inne på min sida, föreslår jag att du kollar lite på någon annans blogg, eller nått. Tror det är sport på Tv också.

Jag har min Balkong på bottenplan, alldeles vid trottoaren dessutom och där

händer det mycket intressanta och roliga saker, tro mig och det särskilt på Somrarna Ordet långtråkigt existerar inte på den..Där går nästan allas stans partysugna ungdomar förbi till och från Krogen.

Så nu har jag kläckt den smartaste affärs id’en  jag någonsin haft.

 

Jag ska öppna  en liten  Drink/ Våffel och Nöd Bodega. Men bara på helgerna till att börja med.Tror inte jag sätter upp någon skylt dock för det kan va lite väl provocerande för vissa.Jag vill inte stöta mig med befolkningen här runt omkring.Men så här hade jag tänkt mig :

På kvällen vid 11 snåret brukar dom börja vingla förbi dom små liven ,glada i hatten men oftast utan något drickbart i handen(för dom har naturligtvis hällt i sig allt redan)Ja jag vet ju av egen erfarenhet hur det brukade vara.Ja vem minns inte den ljuva ungdomens dagar, livet lekte, man var fortfarande oförstörd , oslagbar och bäst men framför allt  var man såååååå lättlurad.Så när dom kommer mer eller mindre berusade

står jag på min lilla Balkong som är ballong   och serpentin dekorerad till tänderna,redo att börja sälja och servera DRINKAR över balkong räcket. Jag använder  nybakade bullar  som ett villospår och tillsammans med drinkarnas hallonröda och apelsin gula färger som påminner mer om saft än sprit  ser jag till att drycken serveras i barn glas med löjliga små tryck på, typ Spindelmannen, Hello Kitty och sånt trams,på så sätt kan jag lura  snuten ifall dom olycksaligt nog skulle titta förbi, jag vet nämligen att dom brukar smyga omkring här runt hörnen, i tid och otid. Har dom verkligen inget viktigare att göra??? Det ska mer se ut som ett sent barnkalas än en  öppen bar.. Jag vill absolut  inte bo ALL INCLUSIVE i  ett halvår i någon cell.Färggranna sugrör finns att köpa till, men det kostar som sagt extra. Man får ju inte va dum!!Jag kommer att vara ganska billig i pris  så här i början, och öka succesivt, när jag fått snurr på ruljansen.Ja sen ger jag ungdomarna lite raggningstips som dom kan ha nytta av inför kvällen, för vem vill gå hem ensam och totalt misslyckad???? Jag vet hur det känns.Men dom tipsen är gratis.Jag är ju också en medmänniska här i livet och vill hjälpa till.Jag talar  även om att  det  serveras Fyllekäk vid 02 tiden och att dom är hjärtligt välkommna., Maten jag säljer och serverar finns inte att uppbringa på någon restaurang, vid den tiden.Iallafall inte i denna stad.

Ja sen blir det lugnt en stund och jag kan slappa  och ta mig en wirre, innan det är dags för Nattpasset.Våffelsmeten ska  röras ihop, grädde vispas och sylt i olika smaker ska fram. För att inte tala om nödprovianten. När det är klart tar jag ut järnet och alla tillbehör på balkongen sen är det bara att vänta på fyllekajorna.Ingen risk att missa dom inte, det är omöjligt.När jag hör vrål och skratt är det dags att börja grädda, doften sprider sig lika fort (som en hemlighet)  den blir till en dimma (hoppas inte grannarna tror det brinner och ringer några snygga Brandmän bara) Ungdomarna blir nästan tårögda när dom ser  och känner doften av mina våfflor. Det väcker ljuva barndoms minnen till liv .Eftersom dom är mer eller mindre plakata vid den här tiden så innebär det  att dom är j  ligt lättlurade, så jag har ett erbjudande dom inte kan låta bli, nämligen ”Ta 2 betala för 3″ ja alla vet ju hur svårt det är med tanke verksamheten vid den tiden. vilken barn match. Jag är slug som en räv.Jag har också en Nödlåda.Den innehåller  b.l annat SKYDD till dom lyckliga få, som  åtminstonde TROR att dom kommer att få till det.((IN YOUR DREAMS)

TREO, ja eller hur? ÅNGEST DÄMPANDE kanske? brukar behövas dagen efter  om man upplevt en misslyckad  och dålig kväll på krogen,man har ju ofta alldeles för höga förväntningar och tror man ska träffa den RÄTTA.Men det gör man ju inte (som vanligt)

KARTA,  ibland  är det svårt att hitta hem i natten. den ritar jag på plats för dom som är missorienterade den kan bli lite svårtydd, beroende på graden av alkohol i kroppen när dom ska förklara  ungefär  och var  dom EV bor. Ja livet är inte alltid lätt..PENNA och PAPPER så  att spännande telefon nr kan skrivas upp och sparas för ett senare kärleksmöte. för statistiskt sätt så är mobilen redan borttappad vid det här laget.Synen brukar ju vara si och så även dubbelseende är vanligt förekommande, jag lånar gärna ut mina läsglasögon när dom ska skriva ner alla nr och det helt gratis. Men allt det andra nödvändiga kostar en liten summa.Min drömbil är ju inte helt gratis om man säger så.Jag är helt övertygad att detta kommer att bli en suc’ce.Och jag tänker mig att kunna utöka  min affärsid’e så  när snön tinat bort ja i Maj förhoppningsvis då ska jag fara runt vid Nydalasjön och leta cyklar.Fixa till dom, kanske kan jag be”han som jag känner VÄLDIGT väl” om lite hjälp så dom blir kördugliga, sen säljer jag dom till ungdomarna som vill hem fort  och glömma kvällens misslyckande men även till dom som snabbt vill hem med sin” i alkoholens dimma och desperation”  utsökta 10 taggare(men som oftast visar sig vara blott entaggad dagen efter) ja rent av ett stolpskott., tyvärr..Jag tänker även utöka  cykel verksamheten genom att lägga ut lite” vassa” saker  på  gatan  utanför,punkteringar är inte helt ovanliga här i stan då har jag finurligt nog även en liten cykel reparations låda. Men den tjänsten blir dyrare för jag har provat att  kränga cykeldäck tidigare och det är  en utmaning.Någon alkohol severar jag dock inte så tidigt på morgonen när dom snubblar hem, bara ev i undantagsfall. Nej någon moral har jag allt kvar.

Ja nu ska jag titta på min DRÖMBIL en stund, på bild än så länge men

efter sommarens lyckade satsning står den på min parkerings ruta, jag längtar.

Och ni ungdomar!!! se nu till att partaja riktigt riktigt mycket i sommar.

.Man är bara ung en gång i livet.

Och jag behöver snabba cash..

 

 

 

 

4 kommentarer

  1. Marianne Hägglund

    Svar till Betraktaren X (2013-03-17 12:28)
    Ja eller hur, vem vet jag kanske behöver en medhjälpare när jag fått snurr på verksamheten, då kan jag höra av mig.Tror nämligen det blir fullt upp.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.