SISTA RESAN

Idag är det 2 år sen min Mammas "SISTA RESA" började, en resa som jag fick följa  henne i.Det blir många resor  under ett liv. Solresor, weekendresor,affärsresor,kärleksresor  bussresor  m.m..Men själva LIVET är ju en resa i sig.Den börjar när vi föds och slutar när vi dör. Den resan gör vi allihop. Och den går INTE att  avboka. Och vi vet inte iförväg hur lång just  den resan  kommer att bli.Så  det gäller att  ta vara på  den och vårda tiden  ömt.

Min pappas resa blev  46 år medan mammas resa blev  84 år lång.

Mamma hade turen och förmånen att få bo på ett äldreboende sista tiden.

Där blev hon  behandlad med respekt och kärlek.Tack!

Mamma fick ha sin närmaste familj runt omkring sig.Ja vi var många på

hennes sista resa.

Jag och min syster bodde med henne dygnet runt, vi fick sova tillsammans .Det kändes tryggt och varmt.Men också sorgligt, eftersom jag  visste att döden skulle komma snart, ja nu var det dags att ta farväl en sista gång.

Resan blev 1 vecka lång.Den fylldes med VÖRDNAD, RESPEKT och framför allt

 med  MYCKET, MYCKET   KÄRLEK.  Jag höll henne i handen och smekte hennes kind, viskade saker som bara hon fick höra. Tack!  för att jag fick den tiden.

Mamma sa inte mycket, ibland undrar jag om hon visste att det var dags och jag tror  det.Det fanns ett kort på pappa på en hylla brevid sängen och när kortet

skymdes av en stol, försökte hon styra undan den  med sin svaga hand, ja hon ville se honom. Hon längtade.  Nu vilar dom tillsammans  på en kyrkogård utanför Uppsala nära mitt barndomshem där jag  bodde som liten.Det känns bra.

Jag var där när mamma dog  det var en overklig och konstig  känsla. Men en sak är säker,

får jag dö som hennne  utan smärta, ångest och med någon hos mig  ja! då är jag inte rädd för döden.

Mamma gillade mjukisdjur.Jag såg till att hon fick med sig en mjukishund som hon fått av ett barnbarn  till  graven,hon höll om den hårt..

SOV GOTT ! LILLA MAMMA

OCH TACK FÖR ALLT DU GJORT FÖR MIG.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.