STANS ENDA

indeximagesEfter att varje gång ha kört bil, eller tagit en promenad här i stan  och känt ett lyckorus över  att jag överhuvud taget kommit hem och dessutom HELSKINNAD utan skador efter någon galen cyklists framfart, så har jag funderat på hur mitt (och antagligen alla andras)problem ska lösas i denna stad.Så igår kväll när jag satt alldeles ensam hemma ( nej ,jag var faktiskt INTE ute och dansade) så kom jag på det.

Varför inte öppna stans första CYKELKÖRSKOLA? det måste vara årets bästa och största inkomstbringande affärsidé..

Och jag behöver en nykick i mitt liv.Adrenalinet lär flöda varje dag  som cyklistlärare.Jag räknar kallt med att även få ställa upp på Helgdagar och sena kvällar.

Det är tur att rökning är ett minne blott för mig, annars tror jag kedjerökning skulle få en ny innebörd för mig som utsatt och pressad lärare.

Jag bor ju centralt  och det är prerfekt för övningscykling här.Skolan ska vara obligatorisk för ALLA vuxna som  äger och nyttjar cykel. Invånare som fyllt 18 kommer att få en kallelse för inskrivning. Ingen slipper undan.Jag bor väldigt litet så där blir det inte aktuellt att hålla teorin.Ikällaren däremot som finns, huserar redan dom märkligaste föreningar, så där blir det inga problem att vara.Mitt egna lilla källarförråd kan fungera som fikarum, där finns ändå bara tomma banankartonger.Hjälmar kommer att vara obligatoriskt, för min egen del kommer jag att ha en skyddsutrustning som täcker hela kroppen, för jag vill inte riskera att ligga i gipsvagga redan efter första lektionen.Som lärare måste jag först och främst ha ett stenhårt psyke och tänka på min egen säkerhet.Jag har även läst på, så jag vet att cyklisters största problem är: stoppljus, högerregeln och förbudsskyltar. Men HERREgud!!! man får hoppas att dom kuggades på Bilskolan och inte fick en andra chans.

Jag är medveten om att min livförsäkring måste höjas rejält och att jag måste ansöka om lov för mitt projekt, men det ska inte vara något problem.Jag ska även prata med lille L. Det måste ligga i politikernas intresse och vem vet? kanske lägger dom nya badhuset på is och satsar på mig och min affärsidé istället. Jag behöver inhandla cyklar i olika modeller, tandem, oväxlade och många trehjulade, alla modeller ska endast ha fotbroms (för medborgarnas säkerhet)hjälmar och sist men inte minst en rejäl skyddsutrustning till mig. och den är INTE  helt gratis. För  visst är det  viktigt att när KULTURHUVUDÅRET 2014 sätter igång,ja då ska man inte riskera att dö av någon galen cyklist när man går runt på stan och tittar på allt fint som vi offrat våra skattepengar på. Nej då ska alla vara Kulturella och glada.

Efter  avklarad skola kommer ett cykelkörkort att delges dom som lyckats bli GODKÄNDA.

Resten får gå om och betala ännu en gång, för samma kurs.

Det innebär  m.a.o.att jag inte behöver  ha någon större brådska med att börja tillverka korten.

Trevlig Söndag och se upp för våra cyklister i stan.

Det är nämligen förenat med livsfara,

att stöta på en sådan.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.