HÖSTPEPPNING

th  Efter ett hårt tryck  på önskemål om en ny Frågespalt.

Denna gång om HUR MAN BÄST ÖVERLEVER HÖSTEN, så får ALLA som vill ha vettiga  svar skriva till mig

här på bloggen. Jag känner ett ansvar för mina medmänniskor och hjälper gärna till, HELT GRATIS.Detta erbjudande gäller dock endast idag.Jag kan ju inte sitta här på betald arbetstid heller.

En  sak som jag grunnar väldigt  ofta på är:

– vi människor klär AV oss på sommaren,  vi går nästan nakna.

På Hösten tar vi PÅ oss mer och varmare kläder.

Ja det är logiskt.

Träden däremot gör precis tvärt om, alltså

Dom klär PÅ sig sina löv på sommaren

och klär AV sig bladen på hösten.

Det fattar jag inte riktigt, men jag är väl lite trög förstås.

Som vanligt.

Men däremot är jag helt säker på att  Hösten är männens favoritårstid.

För jag är ju som ni vet med i några, ja ganska många nu faktiskt, dejtingsidor(utan någon som helst framgång)

Det står nämligen i allas profiler att dom gillar:

Bär och svampplockning, skogspromenader, jakt och att myyyyyyysa med ett glas rött i soffan,

ja det passar ju alldeles utmärkt på hösten det.

Själv har jag stora problem med Vintern.

Jag har ju lagt skridsko och skidkarriären bakom mig.

Så jag har ingenting att göra, förutom att frysa.

Det har faktiskt gått så långt, att jag ibland önskar att jag

varit en Igelkott och fått gå i ide.

Jag kanske behöver prata med någon, om mitt problem?

Någon liten störning har jag nog allt.

för det kan väl  inte vara riktigt normalt ändå.

Jag gillar ju inte ens att käka maskar som ”kottarna” gör.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8 kommentarer

  1. Betraktaren X

    Jag gillar att vara ute, men det där med bärplockning, svampplockning osv är inte min grej. Vad rekommenderar du för enkla höstaktiviteter utomhus? De bör helst vara genomförbara på nån timme eller så. Fara och bada som man gör på sommaren är ju inte aktuellt. Promenera till kyrkstugan och ta en kaffe på bryggan är ju inte heller förstavalet riktigt. Jag behöver idéer!

    • Marianne Hägglund (inläggsförfattare)

      Få se nu? utomhusaktiviteterna minskar ju av naturliga skäl, ner kylan smyger på.Men BANGOLF
      är kul, det går ju fort att slå sig runt banan,Jag har 48 slag som bäst på Hedlunda.(det var för hundra år sen visserligen)
      men jag utmanar gärna.Det är enkelt och ganska billigt.Gå runt och titta på alla vackra nybyggen i city kanske? det går fort.
      Låna en liten gullig hund att promenera en timme med(då kan man ragga samtidigt), ja det finns hur mycket som helt att göra.

  2. Anna H

    Myyyyyys förstår jag mig inte på men att man vill vara inne om det är rusk ute begriper jag! Vad kan man göra på en höstdejt? Inomhus alltså! Bad på badhuset är inte aktuellt! //a

    • Marianne Hägglund (inläggsförfattare)

      Jag har alltid undrat vad dom menar med att mysa egentligen.Om man träffas hemma på första dejten, gäller det att vara jävligt försiktig och på sin vakt.Börja med att stänga sovrumsdörren, dom ska inte få tro att det är fritt fram.Om man träffas inomhus på en allmän plats känns det lite säkrare och man kan släppa loss lite mer. Varför inte ett besök på Clas Ohlssons?spana in lite nya modeller av skruvdragare. t.e.x.Eller varför inte åka till K- rauta? där finns mycket byggmaterial och det är något som män bara ääääälskar.Jag lovar dig att om du gör det kommer mannen att tycka att den första dejten var underbart lyckad.Sen på andra träffen är det bara att visa var skåpet EGENTLIGEN ska stå.Badhusbesök med en man är då inte aktuellt för min del, jag har inte lyckats hitta något badplagg som gör mig fördelaktig och inte lär det bli lättare med åren heller.Så det är uteslutet för mig.Ja jag är ledsen, men att dejta är svårt och tyvärr spelar det ingen roll vilken årstid det är, eller om det är inomhus eller ute.

  3. Betraktaren X

    Tack för tipsen! 48 slag! Det är ju helt overkligt. Inte för att jag spelat på många år, men tycks minnas att scorekortet visade på betydligt högre siffror än så.
    Nu kommer jag just hem från stan, blöt som en hund i åskväder efter cykelturen hem. Det aktualiserar ett annat stort höstproblem, nämligen klädsel. Jag anade ju att det skulle kunna börja regna, men lät fåfängan vinna och istället för full friluftskostym tog jag lättare och betydligt mindre regntålig klädsel. Hur ska man tänka på hösten. Praktiskt för alla väderomslag eller snygg?

    Sen en liten undran om tipset till Anna om att gå på Clas Ohlsson och kolla på skruvdragare. Bör hon mörka sina kunskaper om skruvdragare och låta mannen briljera, eller mera ta diskussionen på samma nivå som hans?

    • Marianne Hägglund (inläggsförfattare)

      Oj! vilka kniviga frågor.Själv har jag nyss inhandlat en lättvikts dunjacka, och det höll på att bli en DYR historia.
      Men det ska jag berätta om i morgon.Jag tycker att mannen ska få briljera, men det gäller bara på första dejten och det mest för att det ska bli en andra.
      Höstklädsel är jäkligt svårt, vädret är ju ofta växlande.Men något som jag verkligen inte tycker är passande på en man, det är shorts och långa knästrumpor.Ja jag har sett flera gå klädda så i sommar, tyvärr.Jag hoppas att inte du var en av dom.
      Fast det är väl som tur är ingen som klär sig så på hösten.(till glädje för alla).Skinnbyxor är väl varmt och skönt men ack så ohygieniskt, så dom går också bort.Nej jag tror på fåfängan i alla väder.Huvudsaken man är snyggt klädd, praktiskt är ofta även fult..Tänk på alla som gått omkring med en jumpsuit på stan, även män.Men så tragiskt, det är direkt avtändande och något som jag avråder skarpt.Det blev inte helt otippat ett väldigt kort mode.Tack och lov.
      Nej, fortsätt klä dig fåfängt det lönar sig i längden.

  4. Anna H

    Just ute en snabb sväng… Jag känner spontant att jag redan är less på hösten (läs:vädret & kylan)! Vad är mera vackert på hösten än löv och rönnbär?!? Tips på något att spana på typ som gör en glad!

    Clas Ohlson var ju skitbra tips! Dit skall jag ta nästa dejt…
    //a

    • Marianne Hägglund (inläggsförfattare)

      Ja karlar blir då jag glad av att spana på när det är höst. (det blir jag även vinter, vår och sommar)Tyvärr verkar det aldrig bli mer än så.
      Men man får vara glad för det lilla nu för tiden och det har jag blivit jätte, jätte bra på.Någon blir säkert glad när hon spanar tvärs över gatan där densamme bor och fortfarande inte upptäcker något nytt badhus så långt ögat når när hösten nalkas.Man kan alltid glädjas åt alla Höstkataloger som dimper ner i brevinkastet.Men tyvärr tillåter inte
      min ekonomi just nu att jag öppnar dessa frestelser.Ja alla färger och former som exploderar när det blir höst blir man ju glad av.Särskilt om man får sitta inne i värmen och titta ut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.