Idioter och era lösenord + naivitet

De som känner mig och kanske de som inte alls vet vem jag är kan nog uppfatta mig som lite paranoid för allt möjligt. Lite exempel på detta är att jag har ett nytt lösenord per site/tjänst på nätet jag har ett konto på. Exempel på lösenord är 88pYG65MeiEZ och detta då det kommer lite larm och  och om att vissas databaser blir hackade och 250 000 lösenord (galen fantasisiffra jag precis drog ur en kroppsöppning) sprids på nätet vilket är inte så jekla kul om du heter Gurra med G. 

Med rätta har jag konstiga lösenord som ingen kan räkna ut. Ha! Jag vinner. Men om man ska köra lite social engineering på folk så funkar det ju tydligen fortfarande. Helt jävla otroligt. Man läser stötvis om idiotiska bankkunder som blir lurade på sina koder från sina dosor och så gnäller de i dåliga tidningar om att de blitt av med 25 000 kronor och tycker:  "jag är ju så jävla dum i huvudet så jag tycker det ska finnas en dum-i-huvudet-försäkring". Hur är folk funtade? Ja inte korrekt åtminstone. Den här tog dock priset. Köp en hora i Umeå istället. Mycket billigare och dessutom lite riktig sex på köpet.

Den där texten borde ju vara väldigt lämplig för folk som är dumma i huvudet och skriva ut den på skrivaren hemma eller nåt och tejpa upp ovanför sängen. För er som inte kan engelska (varför kan ni inte engelska!) säger tavlan: "Social ingenjörskonst – den listiga manipulationen av människans benägenhet att lita på någon". Och det är precis vad detta är när Rolf blir av med massa pengar på banken.

– Goddag, jag heter Krister och ringer från Nordea. Det är lite tjaller i vårt system och är tvungen att logga in på din internetbank för att se att allt står korrekt till. Så jag behöver ditt personnummer och två stycken koder från din internetdosa!
– Hej! Oj hoppas allt är bra. Här har du uppgifterna du behöver och du kan höra av dig hur det gick sen!

Funkar verkligen det där? Tydligen gör det det för att mänskor blir lurade hela tiden med detta.

Det senaste är ju tydligen att hacka Salma Hayeks epostkonto och hur fan lyckas man med det? Jo många siter har ju en sån där ledtråd man kan få titta på för att själv komma ihåg sitt lösenord. Säg att jag har lösenord galenfiskare som jag har glömt bort. Då trycker jag på någon "ge mig ledtråd"-knappen och jag skriver fan inte "en fiskare som är galen är vadå?" eller t.ex. om jag har 123456 som lösenord och ledtråden är "vad är 654321 baklänges?!". High-tech shit alltså.

Vad är sensmoralen då?! Man ska vara galet random. Nu är jag inte en beteendevetare men folk har ju en tendens att sätta lösenord till saker de tycker är intressant. Om jag t.ex. har väldigt mycket my little pony prylar hemmavid så finns det ju en risk att nån av de där äckliga hästarnas namn är mitt lösenord, helt galet. 

Hur ska jag koppla ihop idioter och naivitet på ett lokalt plan? Pja vi har ju lite sextokar även lokalt så klart. Detta är nog relaterat det som stod i länken till aftonblaskan lite längre upp. 

– Hej älskling, I’m so looonely, I’m so hoooorny! Vill du ha lite good times framför webbkameran?!
– Jaja det vill jag! Jag tänker med kuken, och därför existerar jag! Vad vill du ha? Kontonummer eller? Sätter jag in pengar här? Lika bra att du får alla siffror du behöver. Så länge jag får se lite poontang!

Dock anses väl det där att män helt enkelt tänker med snabeln och har två kulor som backup så jag kanske är alltför dum som generaliserar att alla är idioter. Bara alla män är idioter och en hel hög med kvinnor men inte alla. Balanserat och bra. 
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.