Kameraövervkning, steget längre

Ja så har det då blivit verklighet då en person med makt faktiskt har kommit på idén att försöka trycka in övervakningskameror i folks hem. Nu är det dock inte i Sverige men för fanken, detta känns absolut inte som att om det inte händer i vårt land är det lugnt. 

Jag pratar om England, alla övervakningskamerors våta land. Enligt denna artikel vill Ed Balls som är barn-, skol- och familjeminister installera kameror i 20 000 hem som betecknas som de värsta hemmen i England. 

Är detta okej? Gränsen går tydligen inte vid det offentliga rummet utan kamerorna ska ju faktiska in i hemmen nu verkar det som. Självklart måste det vara okej eftersom de ska installeras i problemhem. Vidare förklarar artikeln att anledningen är att familjerna skall övervakas dygnet runt, se till att ungarna sköter sig, äter sin mat, gör sina läxor och lägger sig på de rätta tiderna. Till detta vill herr minister ha 400 miljoner pund, PUND! Alltså 5,6 MILJARDER kronor om man ska slå lite huvudräkning om pundet står i 14 SEK. 

Nu är inte jag någon socionom eller expert på problemfamiljer, men en spontan tanke vore att istället för att lägga 5,6 miljarder kronor på high-tech teknik, varför inte fixa in lite gammaldags kompetens i form av MÄNSKOR från socialen och hjälper dem den vägen. Det har väl fungerat förut, varför inte nu?

Någonstans får gränsen gå. Alla familjer går inte att rädda och om man vill rädda alla familjer som ett slags argument för att köra in övervakningskameror i folks hem får det fan vara nog. Alla går inte att rädda, vissa hamnar i fördärvet och misären. Andra drar sig ur det. 

Övervakningskåtheten börjar gå lite överstyr nu. Det verkar som att folk tror att vi kan lösa alla problem, så länge folk blir och känner sig övervakade håller sig alla i skinnet.

"Så länge man inte har något att dölja så får man filma mig." . Installera en kamera i duschen då så jag kan se dig stå och runka, eftersom du inte har något att dölja. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.