Jag är Telia-pappan

Så blev det så till slut då. Jag är Telia-pappan.

Hur hamnade jag i den här sitsen? Jo det hela började med att jag läste lite på interwebs (en serie rör) om att man kan ta en vanlig PC (i det här sammanhanget en dator som kör Windows) och köra in Mac OS X (Apples eminenta operativsystem). I vanliga fall kan man bara installera Mac OS X på Apple’s egna datorer. Dock har ett gäng personer tvärsöver världen bestämt sig för att även lyckas få in det på mer billiga datorer genom osx86-projektet.

Detta ledde till slut till att jag köpte mig en Dell mini 10v (en liten netbook på 10") häromveckan eftersom den ansågs vara enklast att installera Mac OS X på. Nu sitter jag med en sådan och är jätteglad. 

Telia-pappan

Ikväll var jag över till MediaMarkt och letade efter någon schyst axelrem-väska till min nya leksak och jag noterade priset. Därefter gick jag utanför MediaMarkt, vek upp min lilla netbook, använde min iPhone som 3G modem via bluetooth och surfade fram till en billigare butik. Allt enligt Telias rekommendation!

För övrigt är DELL dumma i huvvet när det gäller deras support. Bluetooth ingår inte i Mini 10v men jag vet att det är fördraget kablage och jag kan göra jobbet själv genom att bända upp datorn och installera och det fick jag tydligen inte göra. Det måste en tekniker göra. Well fuck you DELL, så nu har jag beställt bluetooth-komponentet på ebay för 180 SEK och kommer bända upp datorn själv för att få det lira. 

Jag uppgraderade minnet själv förresten till 2GB häromkvällen. När jag köpte den kunde man inte välja 2GB, utan det följer med bara 1GB och jag kan typ inte göra det officiella vägen via DELL på ett billigt sätt. Därför köpte jag 2GB för 350 SEK från komplett.se, skruvade isär datorn via en guide och körde in skiten själv. 

Bilden nedan visar vilket vansinne det var men funkade gjorde det! Minnet är den där gröna fyrkanten vänster på bilden. I vanliga fall skall det finnas en lucka under bärbara datorn som man enkelt skruvar upp och sätter in utan sånt här problem som typ på Samsung NC10/120 modellerna. Men inte DELL inte. 

 

P.S. Jag tål faktiskt inte Windows längre. De har försatt sin chans. Mac OS X is the way to go när det gäller användarvänlighet och att allt skall fungera som det ska. Dessutom är det ett sjukt bra användargränssnitt. Windows känns så…. industriellt på något sätt. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.