Klassikern i ny regi

Då var det dags igen då. Corona har fått en ny ägare och denna gång ska det bli att åka av! Nya idéer som garanterat ska säkra nattklubbens framtid och leva vidare längre än vanligt.

När jag själv var student på Umeå Universitet 2002-2006 var det mer en regel än undantag att Corona alltid ansökte om konkurs i maj någon gång, för att sedan återuppstå i ny regi till hösten med nya ägare och sprudlande engagemang. Det snackades om renoveringar och grejer vilket iof. genomfördes 2007 vilket kom efter min tid.

Men som "vanligt" (godtyckligt) lyckas det påvisas att det är stök och bök med folk som är minderåriga som blir serverade, överförfriskade personer får mer alkohol i sig och utan utskänkningstillståndet är det ingen idé att driva en nattklubb. Känns som att arrangörerna är lite väl ivriga att pusha på folk lite promille så det blir totalt fel till slut.

Men den här gången, då kommer det att funka! När jag läser artikeln verkar den enda nya idéen vara att servera frukost. För all del, möjligtvis kommer det fungera till en början men jevlar vilka corners man måste runda för att få det att lira. Om den här gossen inte har ett schyst startkapital i bakfickan så har jag väldigt svårt att se hur detta ställe ska snurra runt ekonomiskt. Frukost hjälper nog inte i längden. Annars verkar det vara same old same old.

Ändock är det väl rekord i studenter i höst som ansökt. Där har man en större kundkrets helt plötsligt men det blir ju även kontraproduktivt då den stackars studenten håller i slantarna lite hårdare.

Som en polare sade tidigare idag löst citerat: "hänger ju helt på hur man driver det. For fuck sake, det räcker väl att man kör upp lite plåtväggar i någon lokal och drar igång en raveklubb så kommer folket".

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.