Förfölja någon

Andra tankar jag har haft, att förfölja någon minituöst. Föra logg, bevaka en persons varje steg, notera, bygga upp ett nätverk av kopplingar från den personen till andra personer som är kopplade till andra personer osv.

 Detta är en flyktig tanke som kommer och går. Antagligen kommer den aldrig att sättas i verket för det finns ju en risk att det kan faktiskt vara olagligt, eller nåt annat tramsigt. 

Därför beskriver jag tillvägagångssättet som en teori istället!

Först måste man välja ut vem man ska kartlägga (mycket bättre ord än att förfölja). Som mycket annat får jag idéer i matbutiker. Varför? Mycket folk i rörelse, varor överallt, associationerna springer vilda i skallen. Ett förslag är att man kan stå och hänga bland mejeriprodukterna. Sen säger man tyst till sig självt, helst inte säga något alls, utan tänka tyst i ditt stilla sinne, att den person som tar nästa lättmjölk (ekologiskt såklart), den personen skall kartläggas. 

Målet är markerad och har, utan att veta om det, blivit föremål för kartläggning/utredning. Just det, det är en utredning som jag skall genomföra, inte en kartläggning eller att förfölja någon. Förresten, det bästa stället vore Ica Maxi eller OBS! på grund av nästa steg.

Håll ett visst avstånd i butiken, gå till en annan kassa som har ungefär lika lång kö som målet har så ni blir klara samtidigt. Därefter kommer anledningen varför en stormarknad. Antagligen har personen ifråga tagit sig hit med en bil och därför är det viktigt att plita ned registreringsnumret. Då, efter lite fixande, har man personens hemadress och kartläggningen tar ordentligt fart. Det finns ett problem och det är att bilen kanske inte är registrerad på den personen. Tänk om den är registrerad på personens pappa eller nåt för att billigare komma undan med bilförsäkringen! Ja tänk så tokigt det skulle bli, då står man där med näsan lång! 

För att verkligen försäkra sig att hitta hem till målet är ju helt enkelt att skugga denne. Väl framme har du adress och du kan börja planera att genomföra en så kallad stakeout (övervakning) som kräver nattlig aktivitet från din sida. 

Näst på tur är att köpa en stor tavla som du kan sätta fast lappar på och tidningsurklipp och fotografier du har framkallat. Mycket garn och snören är också bra att ha när du ska dra kopplingar mellan individer. Tavlan sätter du så klart upp hemma och inget du drar med dig. I fält har du kamera, kikare, anteckningsblock, klocka och annat smått och gott.

Efter ett par veckor har du gjort en total kartläggning och du är nöjd med dig själv över ett jobb väl utfört. Du kan slappna av och känna att du har åstadkommit någonting. 

– "Så, vad gjorde du under semestern då?"
– "Kartläggning."

Nu kanske det är några som tänker, "shit vilket farligt freak som gör sånt där! Han verkar ju helknäpp!". 

Så om jag gör det är det helknäppt men inte om polisen eller spioner gör det. Då är det andra toner. Bah, hycklare!

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.