Bröstvårtan

Ett par veckor sedan var jag på Umeå Sport och Motion och sprang på löpbandet. Jag har köpt ett fint litet "kit" i form av shorts och någon form av tränings T-shirt vad nu det kan vara för något. Efter en kvart började det svida lite granna. Svida kanske är fel ord, snarare skava mot bröstvårtorna. Eftersom man inte har så mycket att göra på ett löpband än att helt enkelt springa för att förhindra att man ramlar omkull, tänker man en hel del. Jag hakade upp mig på bröstvårtan. 

Nu är det så att jag är en väldigt stor konsument av populärkultur från USA och allt som tillkommer. Det kan handla om filmer, tv-serier, tidningar, dess kultur med mera. Under årens lopp har man börjat så smått accepterat att det finns en utbredd censur i media för att skydda alla moralkärringar som sitter i stugorna. Dessa två tankegångar kopplade jag samman och kom fram till att USA är helt jävla dum i huvvet när det gäller censur och då främst i TV. 

De flesta kanske har läst om Janet Jacksons "nip slip" (vårtsnedsteg) som det heter på någon gala för ett par år sedan. Folk blev upprörda över att få se Janets ena bröstvårta och således stämde det produktionsbolag som ansvarade för stämningen på grund av psykisk påfrestning eller liknande. Nu kan man fundera på om den som stämde själv har bröstvårtor eller aldrig sett såna där hiskeliga skapelser som det verkar vara i dessa mänskors ögon. Hur som helst ledde detta till att direktsänd tv blev inte längre direktsänd tv, utan det läggs in en fördröjning på typ 30 sekunder så att bröstvårtkontrollanten i kontrollrummet kan hojta till om dessa obsceniteter dyker upp igen! Om jag fortsätter med den här galan som exempel så spelar det tydligen ingen roll om rappare kommer upp på scen och sjunger om våldtäkt och att kvinnor är handelsvaror och att man vill skjuta ihjäl folk. Så länge bröstvårtan inte visas så mår alla bra! Sen får man inte säga FUCK heller.

Det är lite det här jag vill komma fram till. Man får inte svära på tv (om det inte är kabel-tv), visa rumpor, bröstvårtor på kvinnor (män får göra det) men tydligen går det bra att visa nakna barn på Americas Funniest Videos och förnedra mänskor verbalt i divere reality-serier. 

Slutsatsen är att folk har dubbel moral och USA har det mer än andra. Nu säger jag inte att alla ska gå runt med bar överkropp bara för att de kan det. Det handlar snarare om vad som är farligast för kidsen, bröstvårtor eller våld. Jag tänker inte ens dra in när Pippi Långstrump rökte på i nån film, det är ju helt fucked om man ska se till budskap och sånt crap.

Bara för det kommer jag visa Lily Allens bröstvårta och om ni blir illa berörd över detta så borde ni inte läsa ett inlägg som heter "bröstvårta" till att börja med. Det är antingen detta eller så visar jag upp en bild på någon som får huvvet avskjutet, men det är ju inte lika uppseendeväckande som, *chippar efter andan*, en vårta!

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.