Crunchy, Start och mjölk

Förra veckans surrealistiska övernattning hos IT-chefen i Stockholm ledde till en trevlig frukost. På bordet stod Crunchy från ICA, kryddad med kanel och innehöll äpplebitar. Väldigt gott verkade det låta. Jag hällde upp ett gäng och insåg att det där såg ju nästan utan som Start och mycket riktigt är det i princip samma beståndsdelar förutom att ICA har piffat till det med kanel. 

Hur som helst hällde jag på fil och det blev en bra balans som smakade väldigt gott. Det är nu jag kommer till problemet. Jag valde FIL som tillsats för att göra det extra geggigt. Hemma i Umeå har jag kört Start lite då och då. Efter en incident med mjölk som jag ska komma fram till senare föll valet på fil som en viktigt komponent i frukosten.

Tillbaks i Umeå och glad i hågen köpte jag nu idag efter jobbet ett paket Crunchy från ICA för jag ville ju fortsätta njuta av det. Kommer hem, häller upp i en skål och genom magi lyckas jag välja mjölk att hälla på. Helt galet, eller hur. "Hur kan mänskan?!". Försent inser jag mitt misstag och förstår väldigt fort att jag måste tvinga i mig den omänskliga sörjan av Crunchy med mjölk.

De första spadtagen går relativt bra men jag börjar känna sötman tränga igenom och sätter sig i munnen likt efterlämnade spyrester kring tänderna. Ytterligare ett problem var kvantiteten av crunchy som jag hällde upp. Alldeles för mycket helt enkelt. Till slut drog jag i mig lasten med en bitter eftersmak både själsligt och kroppsligt. 

Kontentan är att ALDRIG blanda i mjölk med Crunchy eller Start för att mjölken verkar fungera som en slags katalysator till det söta som tränger igenom något så ohyggligt mycket. Därför rekommenderar jag någon form av fil som verkar fungera som en slags basisk eliminering av det söta.

Imorgon skall jag äta Crunchy med fil, inget annat. This, I approve of.  Nåt så jävulskt äckligt med mjölk istället för fil.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.