Ferry

Efter damernas misslyckande i gårdagens sprint är det nu dags förr herrarna att köra samma distans. Främsta svenskhoppet är vår egen Björn Ferry, men precis som med Helena Jonsson i går är jag rädd att sprinten inte är Ferrys bästa chans.

I en mästerskapssprint med bara två skjutningar är det så många som går på chans och i princip skjuter automateld på vallen. Några av dem träffar. Många åker skidor bra.

Ferry är mer en komplett skidskytt som är noga på vallen men inte har bland de snabbare skjuttiderna. Han har heller inte åkt som snabbast i år på grund av sjukdom och skador.

Vi får väl se vad han kan åstadkomma men jag vågar inte hoppas på för mycket. Däremot är jag säkrare på att citatmaskinen Ferry kommer leverera i den mixade zonen efter loppet. Han har redan hunnit med att dra rubriker här i OS med citat som att det borde vara dödstraff på dopning, eller åtminstone ett par rejäla pungsparkar.

Han har också sagt om OS-banan i skidskytte:
– Den är inte särskilt svår. Inga konstigheter. Den skulle nog passa Charlotte Kalla bra.

Kalla är som ni vet lite vinglig i utförskörningar och har trillat ett par gånger genom åren. Ni minns väl alla hennes berömda fall i Tour de Ski 2007?

Ferry går iaf ut tidigt. Redan med startnummer 26. Ni håller väl tummarna för Storumans store son?

Förbundskapten Staffan Eklund sade efter gårdagens race att han såg fram emot dagens herrtävling med motiveringen.
– Jag tycker våra killar har fått mycket mindre uppmärksamhet än de förtjänar.

Med start 20.15 har de chansen att de förtjänar mer uppmärksamhet.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.