Lokala idrottskändisar

Det finns ju gott om Västerbottniska stjärnor här i OS men idrottare springer man ytterligt sällan på bara så där. Anja var i och för sig på plats i lördags för att heja fram Helena Jonsson och ACO, men ändå. Ett OS är otroligt slutet.

Men vi har i stället råkat på ett par andra umeåkändisar. När jag klev av för ett bussbyte på väg till damernas sprint var jag mitt inne i ett sms. När jags edan tittade åt höger stod plötsligt nyligen avgångne fotbollsgeneralen Börje Sandgren där i SOK-kläder. Han och ett stort gäng med Nike Bent i spetsen var inbjudna gäster på väg till skidskyttet för att heja.
Vi språkade glatt en stund innan jag blev tvungen att rusa vidare.

I morse valde jag och Tobbe att gå ner till presscentrat i stället för att ta buss. I en vacker park som vägen leder genom ser vi plötsligt Per Elofsson som tjoar glatt.
Elofsson är här för att sitta med i Vinterstudion och tycka till om längdåkningen.

Per hade anlänt i går kväll och var fortfarande jetlaggad.
– Jag vaknade fyra i morse, sa han.

Björn Ferry var för övrigt riktigt leds på att svara på frågor om hans uttalande om att han ville ha dödsstraff för de som dopar sig.
– Tror folk allvarligt att jag vill ha dödsstraff för dopning? Ingen jävel kan väl tro att jag vill ha dödsstraff för att man fuskar i idrott? Då måste man ha något fel i huvudet.

När han fick frågan om han i fortsättningen skulle hålla munnen, fingrarna eller hjärnan i styr sa han:
– Hjärnan i styr? Man ska ju vara den man är, men jag förstår att folk slutar att prata. Jag får väl köra det också i så fall.

Undertecknad skulle sörja bittert den dag Ferry bestämde sig för att hålla truten. Världen skulle bli bra tråkigare då. Mer slätstruken. Usch…

För övrigt har soptunnorna här en låsanordning för att förhindra björnar att komma åt mat i soptunnorna. Det är nog ändå tryggt att björnarna ligger i ide just nu. Hur hade annars all säkerhetspersonal hanterat dem?

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.