Elbilsbloggen

Jag vill i alla fall ha en elbil

På grund av en lika oönskad som oturlig påhälsning av ett rådjur, förra vintern, så gick fronten & vänstra helljuset sönder på min i3:a. Nu är helljuset så dåligt på bilen, även när det inte är trasigt, så det faktum att vänstra helljuslyktan pekar snett uppåt är inte någon katastrof. Jag förlitar mig mest på halvljuset & mina extra xenonljus i alla fall.
Skadeverkstan hade fruktansvärt mycket att göra förra vintern så jag sa att det inte var någon brådska med min skada eftersom att bilen går att använda ändå.
Dock måste naturligtvis skadan repareras så, för någon månad sedan, hörde jag av mig till verkstaden för att ta reda på när de skulle ta hand om min skada. Med en klädsamt generande rodnad kring kindknotorna medgav verkstadspersonen att de ”tappat bort” min skada men att de genast skulle boka in mig.
Av det skälet lämnade jag in bilen på verkstaden i måndags.
Lite naivt räknade jag med att få tillbaka bilen samma dag men det visade sig att det tar minst en vecka.

Vilken plåga det är att vara utan elbilen. Jag hade glömt hur stor saknaden skulle bli. samma kväll, som jag lämnade in bilen,
var jag tvungen att åka till affären (ca 5km) för att hämta ett paket.Till min förvåning upptäckte jag att det kändes jättejobbigt att behöva ta vår multivan.
Det finns naturligtvis tillfällen när någon använder elbilen just när jag vill använda den men då vet jag att den är tillbaka inom kort så då känns det inte lika illa.

i vintras (när bensinmotorn skar) så blev jag utan bilen i två månader & det var en pina. Nu handlar det om en vecka eller två & det känns på samma sätt.

Jag inser att jag framstår som en klassisk religiös frälsare men det är verkligen så att jag inte kan tänka mig att gå tillbaka till konventionella bilar.

Ett politiskt korrekt argument för att gå över till eldrivna bilar är naturligtvis miljön. Det argumentet är självklart oerhört tungt men även om vi inte hade något problem med miljön så skulle jag vilja ha en elbil.
Jag vill ha en elbil för att den är enklare att äga & använda än mina tidigare bilar. Dessutom är den billigare i drift men även om den inte skulle vara det så vill jag i alla fall ha en elbil det är helt enkelt en bättre konstruktion.

Efter att ha kört snart 10000 mil så kan jag inte förstå varför inte alla vill ha en elbil, den är så bra!

/PM 181116

2 kommentarer

  1. Anders

    Efter ha läst dina blogginlägg så verkar det som om det krävs mer planerande att köra elbil jämfört med fossilbil? I varje fall om man ska åka längre sträckor till platser där man på förhand inte vet var laddstationerna finns. Men du kanske ser det som en trevlig utmaning?

    Elbilarnas miljönytta är omtvistad. En del menar att det är bättre att köpa en stor fet SUV än en elbil om man ser till hela livscykelns miljöpåverkan. Andra menar att det är mer komplicerat än så och beror på vilka parametrar man använder.

    Personligen så tror jag dock att elbilen är framtidens bil och att du tycker att det finns även andra fördelar än rent miljömässiga att äga elbil stärker min åsikt angående detta.

    Lycka till med ditt elbilsägande!

  2. Pm

    Hej, Anders!

    Tack för din kommentar. Det är intressanta frågor du tar upp så jag svarar med ett nytt inlägg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.