Pernilla Persson, Nordmaling

Dagis vs Äldreboende

 

 
 
Har flertalet gånger diskuterat ämnet ”hur dom äldre egentligen har det” om man tänker både service boenden och sjukhem.
Hur många gånger har vi fått höra och se skräck scenarion på tv med liggsår, blöjor som ej byts ,maskar i infekterat sår, elak personal,svält osv.
 
 
De flesta känner eller kanske har de själv jobbat på ett äldreboende/sjukhem där man springer benen av sig för att överhuvudtaget hinna ge alla mat och mediciner i tid. Man kan förstå att de blir saker ogjort då det faktiskt inte finns personal så att man hinner med allt i god tid och faktiskt ger dom äldre den vård och omsorg de behöver och har gjort sig förtjänt av. Vilken respekt har vi för våra äldre egentligen?
 
 Jag har själv både jobbat och känner de som jobbat på äldreboende/sjukhem där skiljer det sig ganska mycket mellan olika ställen och en del boenden har de det verkligen bra . Men ska vi nöja oss med det?
 
Ni som har era barn eller har haft dessa på dagis/fritids skulle knappast lämna era barn en dag till om det inte fanns personal så alla fick mat eller om era barn få ha samma blöja hela dagen… det dagiset hade fått stänga fort de kan jag nästan lova. Men vad är då skillnaden?, ska inte alla människor behandlas likvärdigt?
 Kan vi verkligen tycka att då man blir gammal är det acceptabelt att det är lite si och så, om man inte hostar upp en rejäl slant till ett privat boende?
 
Jag vill då inte lämna min mamma på ett sjukhem då hon blir gammal om vården ska se ut som den gör idag, och jag tror inte politikerna som styr ex vis i Nordmaling skulle/eller kommer att vilja ligga på Tallbacken då dom blir gamla och kanske sjuka i framtiden.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.