Pernilla Persson, Nordmaling

Vi och Dom

 

Vi/dom
Var på fest förra lördagen och då berätta en kvinna om en fest hon varit på där det kända fenomenet utanförskap eller vi och dom känslan uppstod, en slags gruppering av människor som tycks vara pysslar med på fester,möten och andra sammankomster. Några gaddar ihop sig och visar tydligt att ingen fler är välkommen till deras bord.
 
Så kom jag på att det har man ju varit med om flera gånger fast på olika sätt, kan vara att man bor i fel by eller kommer från fel stad.
 Ett exempel är då jag och väninnor skulle åka från fest till Umeå och då kom 2 bilar, alla som tycktes komma från central orten(ej Umeå) packade ihop sig i en bil och vi från ”byarna” satt i halv full bil…
 Konstigt där jag kommer från (Umeå) har jag aldrig varit med om att ngn i min bekantskaps krets gjort så.
 Det ska vara senaste modet på kläder nyaste ”snö” smyckena annars platsar man helt enkelt inte, jag tror måånga känner igen ….Man kan nästan dom tror dom bor på Ekerö eller Vaxholm el va de Lidingö…….
 
Vad kommer då dom här översittar fasonerna ifrån är man född med dom eller är det en låtsas lek för folk som tror att dom är bättre på något sätt, eller är det den som har mest pengar eller dem som gör av med mest !?
Vad man hör så slutar det inte med kläder ,frisyr, smycken ,skor nej nej, nu är det också vem som har värst kök, bil, möbler och överhuvudtaget inredning ……
 
Vart tog det sunda förnuftet vägen, som för övrigt funkar på de flesta sammankomster jag far på i alla fall…..

2 kommentarer

  1. Avokadon

    Vi/dom finns lite överallt runt omkring.Har även jag råkat ut för detta. Är faktiskt lite förvånad att det verkar finnas mer av det i våran byhåla av kommun än den jag kommer ifrån (Värmdökommun, Sveriges rikaste kommun Vaxholm ligger i den kommunen).Eller har jag bara haft otur och hamnat i ”byabilen” eller hade jag fel märke på halsbandet? En sak är då säker i alla fall man sitter jäkligt bra i ”byabilen”
    Föresten nu måste jag skynda mig och gå och ringa min trädgårdsarkitekt! (ASGARV!!!!!!!!!!!!)

  2. dr pia

    Det här var en rolig blogg, väldigt norrlänskt måste jag säga. Kan det inte vara ren och skär avundsjuka som spökar i byn?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.