Festivalet

Slutligen hemkommen från SSU:s valläger i Strömstad. Vi började egentligen resan förra söndagen, när vi städade ur husvagnen på grejer vi inte behövde. Klockan 0700 i måndags for vi söderöver, med SSU-bilen och husvagnen.

Mellan Gävle och Söderhamn åkte vi på punka på husvagnen. När vi försökte fixa det själva, noterade vi att ingen av våra två domkrafter var fungerande. Följakligen ringde vi upp assistanskåren, som kom ut till E4:an för att hjälpa oss.  Är man tekniskt inkompetent, som undertecknad, finns det inte en enda situation som man känner sig så tillintetgjord och värdelös som när man står med en husvagn som inte rullar och man kan inte göra något åt det, när assistanskåren rullar in och räddar dagen. Nåväl.

Efter den incidenten gick resan till Strömstad utmärkt. Vi körde oerhört försiktigt givetvis, med många täta stopp. När vi kom fram till campingen hade vi kört i 24 timmar utan paus. Då campingen var en leråker, fick vi hjälp av SSU-förbundets stora fyrhjuling för att köra husvagnen till sin plats. Vi packade upp tältlägret, och det var det enskilt vackraste lägret du kan tänka dig. Folk hängde alltid kring vår kaffebryggare. Många intressanta seminarium ägde rum, och jag har insett att Leif Pagrotsky är nice. Lika doser bitterhet, svart humor, skägg, intelligens och korthet gör att han är sannolikt min favoritsosse för ögonblicket. 

Hemresan pratar jag helst inte om.  Nu sitter jag och kurerar min förkylning och plockar bort fästingar. Nästa valläger måste läggas i norr. 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.