Angående arizonaskotten

Jag har filat på ett inlägg i diskussionen om detta, men jag kom för sent. Jon Stewart sade nästan allt som behövde sägas:

här kommenterar Jon Stewart händelsen.

Jan Nilsson menar att det var Sarah Palins korkade utspel och idiotiska vapenförskönande som gjorde att han flippade och sköt. Jag skulle kunna säga något kvicktänkt och dräpande om det, men Jon Stewart gör det så mycket bättre. Kolla in klippet.

En annan sak att lägga märke till är att ingen någonsin skulle få för sig att kalla detta för en terrorhandling. Detta beror på att vi tenderar till att begränsa terrorhandlingarnas utförande till muslimer. Numera verkar ju terror och islam nästan synonymt, som han på Ring P1 tyckte idag. 

Så jävla bisarrt allting är.

Etiketter: , , ,

4 kommentarer

  1. Jan Nilsson

    Klart att det här är skjutningarna är terrorhandlingar.
    Sen håller jag inte riktigt med om att jag rakt av skyller skotten på SP. Så här skrev jag i en kommentar till en som menade så:
    ”Det har hänt rätt mycket våldsamma galenskaper innan ”tepartyna” kom igång också, men man behöver definitivt få bukt med hat- och våldsorden.
    Det behöver man bitvis här i Sverige också. Det är inte alls på samma nivå, men det förekommer halsbrytande överdrifter som kan trigga människor som inte mår bra.”

  2. Peter Burström

    Svar till Jan Nilsson (2011-01-12 00:19)
    Angående terrorgrejen var det inte specifikt riktat mot dig. Det var mest en irriterad reflektion gentemot hur det rapporteras, och Stewart begår samma misstag.

    Såg du klippet? Om inte, ta en titt på det. Han drar en snygg parallell till Columbinegrejen, och i förlängningen tänker jag på videovåldsdebatten, hårdrocken på 80-talet, hetsen mot rollspelare, och historiskt om jazz, vals och massor av andra kulturella uttryck som snarare är ett symptom på en samhällsutveckling än en orsak till den. Även om jag i sak håller med att det är ett obehagligt språk som används, skulle det vara…

  3. Peter Burström

    Svar till Jan Nilsson (2011-01-12 00:19)
    … intellektuellt ohederligt att inte applicera samma resonemang här. Jag gillar inte det hårdnande samhällsklimat vi fått, i Sverige som i USA som i världen, men jag tror att det beror på mycket större och obehagligare krafter än på det sätt som Sarah Palin väljer att uttrycka sig. Tea Party-rörelsens roll i detta är möjligtvis ett symptom på samma sjukdom, men de framställs om inte som själva infernot så åtminstone en gnista som får hela konkarongen att brisera. Och jag tror att det är en allt för platt analys.

  4. Peter Burström

    Svar till Jan Nilsson (2011-01-12 00:19)
    Stewart menar vidare att det är en mänsklig ryggmärgsreflex att söka syndabockar. I det amerikanska politiska klimatet har man gjort detta till en konstart, och nu kastas det från FOX-håll skit vänsterut, och från MSNBC i motsatt riktning. Mitt i alltihop glömmer man bort att det faktiskt är en handfull människoliv som slocknat, varav ett tillhörde en nioårig tjej. Det enda jag önskar är att vi slipper en motsvarande debatt i Sverige, om någonting liknande skulle ske här. Det som ytterst bär skulden för sådana här dåd är hela samhället och dess historia och framtid, likt mycket annat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.