Gunde Svan på hästryggen

Det är alltid lite extra roligt de gånger som ridsporten får synas i media. För det är trots allt en sport som i många sammanhang inte riktigt räknas som lika mycket sport som fotboll mfl. Igår visade TV4 programmet ”I huvudet på Gunde Svan” där Svan utmanade hopplegenden Malin Bayard i hoppning. Svan hade under 6 månaders tid lärt sig att rida och skulle under Norrköpings Horse Show tävla mot Bayard i banhoppning.

Ett roligt avsnitt som förhoppningsvis visar att det inte ”bara” är att sätta sig i sadeln och rida. Det krävs hård träning och många timmar i sadeln för att kunna prestera tillsammans med hästen. Det är troligtvis det som skiljer mest från övriga sporter – det är bara du och din utrustning mot resten. Intressant att se Svan, som är bra på sin sport, att ta sig an något annat!

För er som missade gårdagens program ”I huvudet på Gunde Svan” – klicka HÄR!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.