Ronnys blogg

HANDBOLLEN I LÄNET BLOTT ETT MINNE SNART..

Vem kan mest handboll i länet, utan tvekan jag..låter kaxigt, men en sanning…

Jag har mest koll totalt av alla i länet när det gäller Svensk Hanboll, har dock inte den mesta kunskapen som tränare utan totalt.

Jag har varit och kuskat runt i mellan och södra Sverige under 17 år, varit ordförande i Västerbotten Handbollförbund, suttit med SHF:s ordförande konferenser och årsmöten, tränat ungdomar, startat en ny klubb.

Så kunskapen om handboll finns och därför kan jag leverera åsikter som är underbyggda..

Hur mår Västerbottnisk Handboll idag ?

Jag tror inte den mått sämre någonsin, den var på gång ungdomsmässigt för 3-4 år sedan med ett handtal nya föreningar som satsade på att bygga upp ungdomskullarna underifrån. Tyvärr får föreningarna ingen hjälp med att utveckla handbollen i föreningarna av Västerbottens Handbollförbund(VHF), det har inte genomförts någon ledare/tränar utbildning på över 10 år…

Utbildning är förmodligen den viktigaste delen av ett distrikts förbunds verksamhet, nya föreningar har alltså startat och dom nyrekryterade ledarna kan ej erbjudas utbildning…detta är en stor skandal…Fast i VHF:s styrelse sitter dom flesta bara av tiden under mötena och ingen jobbar med dom olika verksamheterna mellan styrelsemötena..Fast man skall givetvis komma ihåg att VHF:s arbetsgivare är föreningarna, så föreningarna får givetvis det förbund man förtjänar.

Just nu är ungdomsverksamheten nere på väldig låg nivå, på pojksidan för 10-11 åringar finns endast 3 föreningar och det utvecklar knappast verksamheten.

På seniorsidan har vi inte varit sämre tror jag, inte ens Sikeå är på någon nivå som man kan besöka och kalla underhållning, jag tror inte heller att vi får se något lag ifrån distriktet på allvsvensk nivå på mannaminne, alltså i serien under elitserien.

Just nu för handbollen en tynande tillvaro som inte gör något väsen av sig för att synas och någon ljus i tunneln ser jag inte…Jag är rädd för att det inte finns någon handboll i länet om 5-10 år, jag hoppas givetvis jag har fel…

Ikväll ser jag Björklöven-Örebro, undra hur många huvuden som får rulla ifall löven förlorar….jag är optimist, jag tror på 3-3..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.