Ronnys blogg

POLITIKERFÖRAKT SAMT FISKE I TORRFÅRAN

Jag skrev i min förra blogg att jag skulle återkomma om politikerförakt och varför man känner det…

För mig finns det för många politiker som utnyttjar sitt arbete ifall man kan kalla det så för egen ekonmisk vinning och deras politiska övertygelse känns väldigt tveksam.

Några exempel som får vanligt folk att bli förbannade är:

  • Hög lön och förmåner som vanliga anställda inte har på arbetsmarknaden
  • Riksdagen är öppen 6-7 månader per år och inte då är våra folkvalda på plats utan kvittar ut sig för arbeta på sidan om..
  • Pensionssystem är så snedvridit det kan bli, kommer du in ung så kan du gå i pension vid dryga 30 års åldern

Riksdagsjobb borde vara ett heltidsjobb, tittar vi på t.ex. Thomas Bodström som skriver böcker och fakturerar 1000 timmmar per år som advokat och är den som kvittar ut sig mest så blir man förbannad, antingen är man riksdagsman eller så jobbar man med något annat är min starka åsikt. Skall riksdagsjobbet vara något fritidsintresse så borde arvodet vara där efter.

Ser att några åkt dit för tjuvfiske i älven, givetvis så skall man följa dom regler som finns, men när staten och profithungriga Vattenfall skiter i dom etiska regler så förstår jag att man inte följer alla regler heller. Idag stänger man av torrfåran alldeles för tidigt och det finns mycket avelsfisk som fastnar i groparna och dör över vintern. Förlänger man spillet i torrfåran till sista oktober så skulle mycket av problemet försvinna för laxen. Det annars stora problemet i vandrigen är ju havsöringen, inte ens 100 öringar mot för 6000 laxar klarade av att vandra genom Stornorrfors laxtrapp, en ny förhoppningsvis vandringsväg är på väg och förhoppningen är givetvis att den är bättre för all fisk.

Sedan kan man ju undra vad Vattenfall gör för rädda alla 1000 tals laxar som står vid inloppet till turbinerna och dör när dom tror att dom kan vandra ut den vägen eftersom vattnet rinner ut mot havet där ? Staten måste ställa krav på vattenkraften att den skall vara så ekologisk som möjligt och dom skall till varje pris gör allt för att fisken kan fortsätta att vandra i vår älv. Det har vattenkraft operatörerna råd med eftersom dom tjänar miljarder. Några som också kunde ställa krav är ju Lennart Holmlund och c/o när Umeå Kommun tjänar 100 tals miljoner på vattenkraften, någon som hört den gode Holmlund prata om detta problem….

Löven vann igår, jag känner mig något piggare så livet känns okej idag

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.