Ronnys blogg

STIEG LARSSONS FAMILJ SAKNAR MORAL

Varför gör arv folk så morallösa många gånger, vilken familj har inte bråk om något arv, jag har det både på min sida och min sambos sida..

När det gäller Stieg Larssons familj så är girigheten och moralen av sämsta märke. Stiegs sambo som levt tillsammans med författaren under så många år skall vara nästan helt arvslös och inte ha något att säga till dom hur hans livsverk skall förvaltas. Att man nu går ut i media och säga sig erbjuda sambon 20 miljoner för att slippa vara "the bad guys" är ju patetisk, varför gå ut i media överhuvudtaget….kunde dom inte gjort upp i godo istället för att framkalla detta mediadrev…

Självklart så har dom lagen på sin sida, men följer knappast moralens lag och nu tycker dom synd om sig själva för att dom anses av vanligt folk för att vara giriga, giriga är bara förnamnet i detta fall. Dom skall skämmas som hundar för att det gått så här långt….

Hur kan arv och pengar locka fram människor sämsta sidor och göra så att släkter kan bli ovänner för livet, det är tragiskt. Dom säger att när det är boupptäckningar skall aldrig respektive deltaga, varför har det blivit på detta sätt ? Många gånger har föräldrarna särbehandlat sina barn i övertagandet av gårdar, lån eller förskottspengar och syskon anser sig vara orättvist behandlade. Jag anser att man skall bygga sin liv själva och inte räkna med att om mina föräldrar dör, jag då skall jag ärva en massa. En del har snålat ett helt liv och inte levt livet fullt ut och sedan då dom dör så blir det en arvtvist som gör syskon ovänner för livet, så tragiskt…

Till Larssons så skulle dom säkert sova bättre och inte känna sig giriga ifall dom satte sig ner med Gabrielsson och pratade ut arv, framtid mm. I det fallet finns ju så mycket pengar så även den girige skulle känns sig nöjd..

En sak till…Jag kommer aldrig att förlåta Stieg Larsson. att skriva sådana bra böcker och sedan dö…skojar förstås, men för få böcker han han med helt klart..

En kommentar

  1. Erland Larsson

    Bäste Ronny. Vi har i fem års tid sökt uppgörelse med Eva.
    Hon har vägrat att tala med oss. I media och på annat sätt uttalat att hon inte vill ha några pengar av oss. En knipa.
    Nu försöker vi få henne att reagera. Genom alla år uppmanade jag (vi) Stieg och Eva att gifta sig el. skriva testamente. Sista gången vi träffades (-03) sade S att dom ”skrivit de papper som behövdes”. Vi har inga problem ed moral eller juridik.
    Bästa hälsningar Erland Larsson (Finns i telefonkatologen
    om du har undringar)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.