Ronnys blogg

FÖRSÄKRINGSKASSAN BORDE SKROTAS….

Försäkringskassan borde väl vara vara vårt mest statliga misslyckande, den borde skrotas och göras om.

Idag klarar man inte ens av att betala ut ersättning i tid utan människor som v’äntar på ersättning får låna p engar av anhöriga, vänner eller så vräks dom för att räkningarna blir obetalda när inga pengar dyker upp.

Jag har stor erfarenhet av FK misslyckande efter jag smällde in i väggen hårt 2002, jag som jobbat helat mit liv och stod där helt utan hjälp från FK. Eftersom företagen är dom som har rehabiliteringsskyldigheten och jag var ägare till mitt företag, så skulle jag rehabilitera mig själv….Alltså man måste vara frisk för att hjälpa sig själv när man blir sjuk….detta är ett sjukt system. Jag själv som mådde dåligt fysiskt och psykisk skall alltså rehabilitera mig själv, FK vägrade hjälpa till. Jag lade ner ca 75.000 kronor på psykiatiker och behandlingshem för utbrända, så där tog mitt företag sitt rehabiliteringsansvar och FK gjorde inget mer än misstänkligöra mig för fusk trots alla saker jag genomförde att för att förstå vad jag hamnat i och att reahabilitera mig. Det tar på att bli anklagad för fusk när man nog har sina problem ändå.

Varför kopplas inte vården och FK ihop och tittar på hur kan vi rehabilitera den sjukskrivne tillsammans, det måste ju vara det bästa samhällsekonomiska och humantära man kan göra. Satte man ihop dessa så skulle ju sjukskrivningstiden gå ner och alla skulle tjäna på det. Nu är ju FK bara en myndighet som skall betala ut pengar, det kan man ju ha banker till.

Som försäkringskassan drivs idag så kan man lika gärna skrota den, det är varken humanitär eller samhällsekonomisk. Vilket parti vågar göra detta till en valfråga ?

Som tur är man frisk just nu förutom svinninfluensan och jag hoppas att den dag jag behöver bli kund hos FK så fungerar den annorlunda. Som den fungerar nu måste alla ta en extra sjukförsäkring och så borde det inte vara….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.