Ronnys blogg

INNEBANDYDERBY PÅ HAGAGÅRDEN….

Såg att derbyt mellan Umeå City och Dalen skall sädas på tv…Tacka vet jag sporten förr i tv, då sändes riktig idrott. Inte sände dom när vårt lag TeamIQ spelade mot Böle Boys som var dom bästa lagen runt 1983-84 i Umeå, vi spelade i gamla sporthallen söndagmorgon klockan 08,00. Fast då hette serien sitta rätta namn nämligen Korpen, domare var oftast oraklet "BP" Bengt Pärsson. Tror han dömde alla idrotter då med sin härliga chargång, han älskade lirare och sa det också till spelarna under liret. Vi hade Hutte i mål, mer skotträdd än bra, lillis, Bäcklund, Julle, Stefan Lindberg, Fredrik Helgesson, Anders Wessman, alla Sandbackakillar, mörjligtvis var brorsan med någon match. På något konstigt sätt har Fredrik Helgesson köpt piratligan i innebandy för något år sedan, han flyttade till Göteborg rätt ung. Konstigt att han inte blev avstängd för livet i innebandy efter han …….i domarens väska p.g.a. något domslut dom ej var överens om. Mig kallade dom farsan i laget efetrsom jag tyckte det var onödigt att kasta ner cyklar i garaget på Dragonskolan och välta bilar utanför Hagaskolan på väg hem från matchen efter en förlust…

Kollade igenom alla innebandyserier idag som flyttat ut från korpen till egen  serieorganisatör, av norrlandsserierna var 30-40% umelag…Vad har gått snett med idrotten i Umeå när alla helt plötsligt skall spela innebandy, för motions skulle jätteroligt, men som idrott….hallå.. Varför är Umeå överpresterade i Sverige när det gäller innebandy ? I Göteborg är innebandy ungefär lika stor som vad handbollen är här…man får lyfta hatten för dom styrande för att kunna locka så många till en sysselsättning som knappast är mer utvecklande för ungdomar än spelförståelse. Rent motorisk är sporten en katastrof som komplement för ungdomar till fotboll, för mig liksom hockeykommentatorn så kommer innebandy att vara en ungdomsgårds sysselsättning.

På Sandgården runt 78-80 så var Karlsson och Hedlund ledare som vi ungdomar fick spela med på onsdagar och fredagar, man gled runt i tjocksockar och försökte skjuta höjdare med dom första gula och röda klubborna som kom. En lucia fick våran ungdomsgård åka till Ålidhem och möta andra ungdomsgårdar, resultatet kommer jag ej ihåg, dock att det var disco efteråt…tror knappast man duschade innan det var dags för tryckare sedan…Man skulle ju lukta man på den tiden, det var ju först 1986 som man köpte sin första rakvatten efter en resa till Club33 i Benidorm, Korus var märket och gjorde susen bland tjejerna…mer om det kanske en annan gång eller förmodligen inte, känns som den resan borde vara preskiberad tdigast 2016..

Hur som helst säger jag som Tony Richarsson… Innebandy är en djävla tuff sport, man ju få ett slag på benet elle fingret typ….guuuud vad ont det kan göra då…sedan kan man ju utvisad för man får bollen på huvudet….aj,aj vad ont det skulle göra och dessutom bli utvisad, det måste svida….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.