Ronnys blogg

HOLMLUNDS FEL ATT ÖRINGEN INTE KAN VANDRA I ÄLVEN

Jag blir förbannad när jag läser två inlägg på Lennart Holmlunds blogg gällande vandringen i umeälven för havsöringen.

Han skyller på regeringen, fiskeverket och alla fiskare, MEN STÖRSTA BOVEN ÄR HAN SJÄLV OCH SOSSEKOMPISARNA I UMEÅ KOMMUN.

Umeå Energi täljer guld och drar in miljoner på kraftverket i Stornorrfors och just Stornorrfors är felet till vandringen av öring ej fungerar. Dom kommer ej förbi och upp genom laxtrappan utan kommer ej längre än torrfåran. I Torrfåran och i älven finns det gott om öring.

Lennart har inte gjort något för att underlätta stigningen av havsöringen i Stornorrfors, nu har man fått på sig en statlig dom för att vandringsvägen skall bli bättre och det kan du Lennart inte ta äran för..

Dessutom så har du inte gjort något för fortsatt spillvatten i torrfåran under hösten utan där dör tusentals fiskar när det ej rinner något vatten utan fisken fastnar i pölarna som bildas och dör sedan. Allt för tjäna pengar på bekostnad av fiskedöden…

Så Lennart, stå gärna på barrikaderna och hjälp havsöringen för vandring upp i vår älv, men sopa framför din egen dörr innan du kritiserar andra.

Nu ser du bara dollartecken till Umeå Energi och skyller på andra, seriöst jo tjena…

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.