Ronnys blogg

INGA LÖVEN AKTIER FÖR MIG….

Förra veckan skrev jag att jag skulle köpa 10000 aktier i löven, jag har ändrat mig och inga aktier blir köpta…Har funderat mycket på detta, lyssnat på andras åsikter och bestämt mig att man alltid kan ändra sig….Skall dock stötta ungdomsverksamheten med samma summa istället för stoppa ned det i det stora svarta hålet…

Skuld 10 miljoner, kanske den kan bli nedskriven till 6 miljoner, låt oss säga att "Björks" gäng skramlar ihop de pengarna och häver konkursen, sedan då ?

Vilka pengar kan man få in sedan för att fungera som föreningen och med lag i allsvenskan när man tömt alla sponsorer i Umeå ? Hur skall man ha råd med juniorlag och dessutom två högavlönade tränare som den klantiga styrelsen skrev med IF:et ? Vem skall vara juniortränare och vart kommer pengarna till det ?

Det innebär ju att man måste minst dra in 5-10 miljoner utöver de pengarna som behövs fler häva konkursen, går det ? Jag hoppas det, men tror inte det händer….

Vad händer om man kan häva konkursen och spela allsvenskan med ett låglönelag och sedan åka ur serien till ettan ? Då kommer det ju inte heller att finnas kapital att satsa, jag tror faktiskt mer på att än hur hemskt det låter starta om i tvåan och satsa på nytt precis som Linköping.

Då kan man satsa mer på våra egna produkter, bygga upp förtroendet mot näringlivet, publiken och eget kapital. En ny fräsch styrelse som inte hålls som gisslan av gamla intressenter, spelare och eventuella konkursräddare utan får forma ett nytt löven. Ett allsvensk lag inom 2-4 år, ny arena om 3-5 år och elitserielag om 6-8 år. Kan Modo och SAIK spela i Elitserien, varför skulle inte löven vara där ? Sedan kan man hoppas för svensk hockey skull precis som i NHL att man inför lönetak i Elitserien och Allsvenskan. Förmodligen behövs det en norr och söder allsvenska om inte elitserielagen börjar skicka pengar nedåt i systemet., hur många allsvenska klubbar  går med vinst ?

Dags att släcka lampan nu efter lite hockeytankar, rätt eller fel tänk lär väl visa sig…

7 kommentarer

  1. Niko

    Det viktiga med att rädda Björklöven AB är just för jun/ungdomsverksamheten.

    Björklöven har många talangfulla årgångar juniorer men utan A-lag som blir det heller inte J20 i högsta serien pga regelverket från förbundet. Inget J20 betyder också att man flyttas ner i J18-serien och att man dessutom tappar Hockeygymnasiet som Patrik Sundström har jobbat dag & natt med i flera år för att bygga upp. Alla ungdomar med ambitioner MÅSTE/KOMMER att lämna om inte J20/18/Hockeygymnasiet finns i Umeå.

    Folk som tror att det ”tar ett par år” pratar i nattmössan. 15 år om ens någonsin är mer i närhet

  2. leif

    Hur ska dom bygga om förtroendet till näringslivet om man lägger sig ner och dör nu? Vanlig tankevurpa hos dom som inte förstår hur saker och ting fungerar

  3. Ronny Brännström

    Jag hoppas givetvis att räddningsaktionen löses, men man måste vara lite realistisk också

    Först skall man få ihop 6-7 miljoner för rädda löven undan konkurs.
    Sedan måste man ha in 10 miljoner för kunna spela i allsvenskan med ett låg löne lag
    Efter det skall man ha 2-3 miljoner för att ha två juniorlag i spel
    Sedan skall man ha anställd personal för minst 2 miljoner minimum
    Man skall också få fram en fungerande styrelse som kan jobba ostört och på ett bra sätt utan att alla som varit med att rädda löven skall lägga sig i..

    Tråkigt med juniorerna just nu,men kanske bäst i långa loppet

  4. Ronny Brännström

    Till Leif ..

    Förtroendet går aldrig bygga upp i nuvarande Björklöven, det är så sönderkört under så många år att det är omöjligt att få igen. Det har ju varit ekonomiska problem sedan 1988 och flera företag samt kommunen har räddat dom gång på gång, lyckas man rädda löven och bygga upp förtroendet igen, ja då är det ett mirakel. Jag har gått på lövenmatcher sedan 1977, stått i klacken på och löven har alltid varit mitt lag, men nu anser jag man måste börja om och få bort alla som påverkar föreningen utanför styrelserummet. Då kommer förtroendet

    Till Erik, är det jag som skall skärpa mig

  5. erik

    alla tycker ju uppenbarligen olika. och tur är det ju att alla inte tänker som du, för då är ju risken att löven blir ett lag som harvar i div 2-3, inget säger ju att löven kommer upp så högt som allsvenskan igen om dom går i kk. Ja stöttar löven nu och alltid och hoppas verkligen att vi klarar oss

  6. Ronny Brännström

    Till Erik…Jag hoppas också att räddningsaktionen lyckas och att det inte bara blir en tillfällig konstgjord andning.

    Tänk på att sju spelare sitter kvar på sina dyra kontrakt ifall konkursen hävs, alla på kansliet blir återanställda.

    Det måste in minst 15-20 miljoner för att man skall kunna starta igen, det är inte bara att häva konkursen utan skaffa kapital för en verksamhet. Klarar ”räddarna” så blir jag glad, men jag är realist i detta fall..

    Skulle löven få börja om i tvåan så klättar de snabbt, löven är umeå lag och många företag kommer att börja sponsra när de får förtroende

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.