Sonja(s) blogg

Vart är vi på väg?

Idag har vi haft vård- och omsorgsnämnd med som vanligt många viktiga frågor. Det är inte alltid det är så många beslut som tas utan det är också ett tillfälle för nämndsledamöter att få information om det som är aktuellt.

Denna gång har vi fått information ang alla projekt som pågår i vår verksamhet. Det är en hel del som det arbetas med. Lite för mycket för att räkna upp här men det är många spännande områden som det arbetas med.

Allt för att vi skall få så bra verksamhet som möjligt.

Vi har också fått information angående en jämförelse som gjorts mellan några kommuner vad gäller verksamheten inom individ och familjeomsorg. Som väntat så var det bra resultat för Vännäs.

Det är många barn och ungdomar som far illa i dagens samhälle. Då är det bra att man kan känna sig trygg med att vi har en väl fungerande socialtjänst som är med och hjälper dessa ungdomar att komma rätt i livet.

Min oro är dock att det skall bli allt fler som behöver hjälp. Jag tror att vi bara har sett början av den utslagning som blivit inte bara här i Vännäs.. Allt för många får inte den start på sitt vuxenliv som alla borde ha rätt till. Allt för många hamnar utanför våra trygghetssystem.

Vi måste värna om den svenska modellen där vi solidariskt betalar in till en välfärd som innebär trygghet vid de tillfällen i livet när man behöver det.

En trygghet som inte skall vara en ifrågasatt allmosa utan en självklarhet och på en nivå som man kan klara sig på.

 

Etiketter: , , , ,

6 kommentarer

  1. Hans-Inge Smetana

    Ja för en skattefinansierad vård kämpar vi sida vid sida Sonja. Och vi har inte heller tanken på nåt annat.

    Men visst vore det klädsamt att även få andra utförare än kommunen men fortfarande vi i kommunen som bestämmer.

    Ha en trevlig påsk och inga brutna ben i backen

  2. Sonja Eriksson

    Svar till Hans-Inge Smetana (2010-03-31 22:34)
    Vi skall ju oxå få våra skattepengar att räcka till och då skall vi inte medverka till att våra gemensamma resurser blir vinster som stoppas i några enstaka personers fickor.

    Trevlig Påsk till dig också, jag tänker välja backar med lagom lutning så mina gamla ben klarar sig.

  3. Vännäsbo

    Sverige har världens högsta skattetryck (strax under 50 %) trots alliansens välkomna skattesänkningar för lågavlönade arbetare. Nog borde ”den svenska modellen” räcka till för alla. Problemet är att höga skatter döljer en massa strunt som också kostar, vilket ditt parti orsakat i många, många år!

  4. Sonja Eriksson

    Svar till Vännäsbo (2010-04-05 22:03)
    En massa strunt, är det tex en solidariskt finanserad arbetslöshetsersättning? Nu raserad av alliansen. Eller möjlighet till en ny chans i arbetslivet? Stödet till vuxenutbildning har alliansen i det närmaste tagit bort, eller forskningen om arbetsskador via Arbetslivsinstitutet som inte finns kvar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.