Sonja(s) blogg

En sorglig dag för Sverige

Idag har vi vaknat upp til ett annorlunda Sverige. Eller kanske, vi har fått synliggjort att det Sverige som så många är stolta över har en stor svaghet.

Det finns väldigt många människor i Sverige som har rasistiska värderingar. Hur kan det vara möjligt att Sverigedemokraterna nu finns i riksdagen?

Att det finns så många som inget lärt av historien. Att det finns så många människor som enbart tänker på sig själva. För mig är det oerhört sorgligt och får mig att fundera kring vad som gjort att det blivit så.

Det är den allt överskuggande känslan idag.

Jag borde känna glädje över att vi socialdemokrater lyckades så bra i Vännäs. Vi fick tydligt fortsatt förtroende från Vännäsborna med ytterligare ett mandat, men det kommer lite i skymundan för känslorna kring Sverigedemokraterna.

Jag hoppas på ett nyval så fort som möjligt där Sverigedemokraterna slängs ut med buller och bång från alla demokratiska församlingar.

Etiketter: ,

4 kommentarer

  1. johan Söderling

    Jo det är en sorglig dag för Sverige att nu Sd kommit in. Jag håller med dig om oron över hur Sverige utvecklas. Här i norr har kartan målats röd igen. Det är bra men varför är det så olika i landet? Varför får Sd plats i vår riksdag?
    Vi har också arbete att göra kring främlingsfientlighet och flyktingar i Vännäs, men utgångsläget är mycket trevligare.

  2. Monica

    SD kan aldrig vinna en vågmästarroll, bara ges den av de andra partierna. Citat Ola Nordebo. Fäller de rödgröna en borgerlig regering tillsammans med SD? Det är frågan vi alla ska ställa oss idag istället för att skrika efter nyval. Vem skulle nyval gagna, kanske SD får 10 %?

  3. Monica Wahlström

    Men, Sonja, tycker du verkligen så? Vill du ha nyval? Är det socialdemokraternas allmänna hållning? Jag tror att nyval skulle bli en fruktansvärd rysare, med minst lika stort sd-stöd, tyvärr! Så jag hoppas S tar sitt ansvar och gör allt för att förhindra det, samt för att ta ansvar för att kunna ställa sd i kylan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.