Sonja(s) blogg

Vännäs Hemvårdscenter

 

Denna vecka har inneburit ytterligare en invigning.
 
Vi har invigt Vännäs Hemvårdscenter.
 
Det är ett samverkansprojekt mellan Vännäs kommun och Hälsocentralen Tre Älvar som har beviljats medel från Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) för att utveckla vård och omsorg kring de mest sjuka äldre.
 
Tanken är att utveckla en gemensam hemvårdscentral i Vännäs där verksamheten som ska bedrivas är ändamålsenlig, trygg, säker och till nytta för de individer som är i behov av stöd, vård- och omsorg . Verksamheten ska bedrivas med individen i fokus, med god kvalitet
och vara framåtblickande.
 
Det mest synliga just nu är att alla aktörer har flyttat till gemensamma lokaler för att det rent fysiskt skall vara lättare att samverka. Nu skall man även utveckla och fördjupa arbetssätt mellan alla som är inblandade i vården av våra mest sjuka äldre. Vi har även tidigare haft ett bra samarbete men det finns ju inget som inte kan bli ännu bättre.
 
Det kommer att bli mycket spännande att följa det arbete som nu kommer att ske under de 3 år som projektet löper. Min och jag tror allas förhoppning är ju att det sedan skall leda till något bestående. Jag är övertygad om att Vännäs kommer att med detta projekt visa vägen för andra kommuner hur man kan göra för att förbättra vården av våra äldre.
 
I och med att vi är olika verksamheter, kommun och landsting som arbetar kring samma människor så är det viktigt att vi samarbetar och använder de resurser som vi har på bästa sätt.
 
Jag är övertygad om att vi med detta projekt kommer att ge våra mest sjuka äldre i Vännäs en ännu bättre vård och omtanke.
 
Lycka till vill jag säga till alla inblandade, tillsammans är man starka och kan utföra underverk.
Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. Sonja Eriksson

    Tack, det är mycket som händer hos oss. Oftast pratas det mesta om de problem som finns och man glömmer allt det positiva som sker. Det är jättekul att vara med som politiker i Vård och omsorgsnämnden i Vännäs med alla projekt och den framtidsanda som finns där.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.