Vattenfall villiga bygga ny kärnkraft

Så har då trycket och styrningen främst från Miljöpartiet ändrat karaktär sedan det blev en ny regering. Nu är Vattenfall villiga bygga ny kärnkraft. 

Strömmen är ju jättebillig just nu och har varit en längre tid beroende av regnandet och att vattenmagasinen är fulla. Hur länge det kommer hålla i sig vet man inte. Det beror mycket av vilken vinter det blir. Men bra mycket bättre förutsättningar än fjolåret och en bit inpå det här blir det absolut.

Energifrågan var närmast körd i botten och kan vi inte här skylla det främst på Miljöpartiet? Att först stänga ner kärnkraften som borde gått köra en längre tid och nu bygga nytt verkar ha varit en tvetydig inställning med stark påverkan av föregående regering med Miljöpartiet i spetsen av frågan. Naturligtvis har både Vänster och Center bidragit till detta.

Miljöpartiets ungdomsförbund verkar t o m svängt i frågan och kan tänka sig acceptera kärnkraft.

Bränslet det fossila har sänkts åtskilligt de senaste dagarna. Preem annonserar, eller dess ägare, närmast en oljeshejk att de tänker stänga ner sin verksamhet eller sälja den. Preem kommer inte i vart fall få lika stort genomslag på marknaden som de haft och kort sagt styra den. Biobränslet är för dyrt producera och få varken kan eller vill köpa det.

Den gröna omställningen och samtidigt inbilla sig avveckla kärnkraften verkar gått i stöpet rejält.

Ska man hurra eller gråta? Kanske hosta till. Host, host…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.