Anna Borg vd Vattenfall – ett luder, kunde göra det lika bra

Det är tvära kast inom Vattenfall och med vd Anna Borg. I en av de senare intervjuerna när vi nyligen fått en ny regering var hon skeptisk till kärnkraft och framhöll fortfarande vindkraften. Nu är tonen en annan, Det kanske är bättre inrätta sig i vad den här regeringen tycker och inte mista jobbet. Det är i vilket fall dryga 2 miljoner som står på spel om hon skulle förlora jobbet. Att hon nu vänder kappan efter vinden skulle egentligen passa in mera i vindkraften. Jag menar den fungerar ju bara när det blåser.

Nu knyter Finland och Sverige ihop varandra ännu mer med en ny ledning.

Att det inte byggs någon kärnkraft här i den mera norra delen kan vi vara ganska säkra på, eller direkt. Vad man har för avsikter för den södra är regeringens huvudvärk. Här har vi ström så det räcker och blir över. Problemet för oss och i de utvecklingsorter som nu är på gång göra Norrland till en svensk stormakt i grön industri är arbetskraften, bristen på den. Man säger det krävs åtskilliga ingenjörer, men för få vill utbilda sig. Det tar också 5 år. Som med nästan all utbildning tar det alldeles för lång tid. Jag menar man börjar i fel ände. De svåraste och också praktiska momenten borde komma först. Det är sedan lättare förstå vad det handlar om i de teoretiska.

Lägg om utbildningarna och korta ner dom

2 kommentarer

    • edor, Vilhelmina (inläggsförfattare)

      Jag förstår inte varför du lägger dig i mitt ordval. Har du blivit utsedd av VK som någon sorts språkpolis? Är det ordet ”luder” som du avser är det först och främst inte riktat mot någon. Sedan ordet ”luder” kommer ursprungligen från tyskan och betyder här ”död kropp” = kadaver. Ta först reda på olika betydelser innan du gapar. Sedan har du inte vistats bland ”vanligt folk” och känner till språket här? Du verkar leva i en egen värld samt tro dig vara för mer än andra. Såna ska tas ner på jorden rejält. Nu har du fått dig en åthutning och ägna dig i fortsättning åt ditt, inte mitt.

      Dina ev fortsatta kommentarer kommer negligeras.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.