Förda ”bakom ljuset”, bildligt talat

Den energipolitik som föregående regering förde och nu som verkar fortsätta främst bland den yngre generationens naiva förespråkare som fortfarande tillskansat sig makten sedan tidigare får nu bestämma. Det är en farlig väg vi inleds tro i den energipolitik som nu genomförs, en fortsättning på den gamla, sedan föregående regering.

Man har envist riktat in sig på energikällor som kan svåra hantera och då i samkörning med varandra. Jag är ingen expert på området, men förlitar mig på vad den här mannen anser.

Det är ingen enkel sak som de fått oss tro att ersätta kompatibla energikällor mot nya som är beroende av väder och vind, tillika solen. Batterier har också nämnts som ett komplement vilket också jag lurades tro ett tag det skulle fungera. Vi kan också fråga varför inte elnätet byggs ut mera från norr till den södra delen? Saken är inte riktigt så enkel som man tror. I den här länken som är relativt lång läsa, men väldigt intressant beskrivs hur det fungerar.

Att Miljöpartiet & CO fortsätter försöker lura oss i sin egna naiva inställning måste vi nu granska rejält och det visar sig ganska uppenbart de själva försöker köra en vals som de inte själva har en aning om hur det fungerar i verkligheten.

Vi har nu haft alla svenskar, företag inberäknat att vi fått vattenmagasinen fyllda av allt regnandet. Men hur länge kan vi hoppas på turen? Det är närmast en farlig situation de som hanterat frågan satt landet i.

Bilfria zoner eller CO2-fria är vad de strävat efter hela tiden och i sin naivitet har de trott bara man får upp nog med vindsnurror nog snabbt ska det lösa sig. Det kommer inte lösa sig om man inte lägger om energipolitiken från nuvarande. Eller också blir det ingen mera el, någon 3-dubbling som av de som jobbar på Chalmers försöker tro. Personen i länken, Erik Ek spolar närmast detta. Chalmers, består de bara av yngre och Miljöpartister och just i den här frågan verkar de närmast bakom flötet.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.