Dåden i Bryssel – Kristerssons regering genom SD:s medverkan är orsak

De hatkampanjer som förs och förts mot islam och muslimer främst från SD som ingår i Kristerssons regering är orsak till dåden i Bryssel där f n 2 svenska supportrar medvetet och speciellt utvalda för att de är svenskar fått dö i samband med en fotbollsmatch. De tillåtna koranbränningarna är också starkt bidragande i detta dådet. Jag kan förstå den hädning av koranen som ändå sker eller skett genom att bränna den. SD har motsatt sig en ändring i lagen som skulle förbjuda detta och andra religiösa skrifter att brännas och därmed anses häda en viss tro.

Vi kanske inte skulle ta lika allvarligt på om bibeln bränns, men islam och muslimer har som regel en starkare tro, kan oftast leva efter den och ingå i deras alldagliga liv, tar mera seriöst på den religion de skulle tillhöra. Man kan tycka vad vill om islam och muslimer och allt annat det som tillhör, men att en regering öppet flaggar för ett islamistiskt hat har nu fått sina följder.

Kan Kristersson sitta kvar efter det här? Sorgligt nog kanske inte några andra alternativ finns. Sverige är nu kört i botten på många sätt.

Jag är inte alls förvånad

5 kommentarer

  1. Christer

    En mycket underlig och okunnig fråga.
    ”Kan Kristersson sitta kvar efter det här?” Hur tänkte du där?
    Vi kan nog mycket väl vara överens om att SD:s strategi och uttalanden, tillsammans med diverse koranbränningar och annat otyg kan provocera fram terrorhandlingar av det här slaget. Men att få det till att den svenska statsministern inte skulle kunna sitta kvar? Kanske var inlägget skrivet lite väl tidigt på morgonen?

    • edor, Vilhelmina (inläggsförfattare)

      Mycket väl genomtänkt. Sedan kan du dra vilka slutsatser du vill. Kristerssons regering visar mer och mer på att de är en bluff som tagit sig vatten över öronen. Jag tror faktiskt mer på Miljöpartiet nu.

  2. Christer

    OK. De flesta andra tror nog på en gemensam och sammanhållen politik i landet. Mot terrorism, mot kriminalitet, mot gängvåld.

    • edor, Vilhelmina (inläggsförfattare)

      Problemet är att man inte skiljer på det. Inhemsk oreda och utländsk inblandning som inte kan hanetars på samma vis. Vi skulle aldrig låtit ta in så många människor som kanske aldrig vill tillhöra oss, infinna sig i våra lagar. Med det sagt kan vi inte börja ge oss på islam och muslimer världen över, det blir oss övermäktigt. SD är trots allt inget ”arbetarparti” som de försöker oss tro, eller de som inte har större förstånd låter sig tro. SD är sprunget ur någon rörelse, vilken låter jag vara osagt, men några skitar neråt landet, Blekinge eller var fan Åkesson kommer ifrån. Skulle jag ge min röst till dessa? Aldrig i livet, hellre avstår jag. Något ”arbetarparti” är de då inte. Det är två skilda saker, gaffla om allt möjligt när man står utanför en regering än när man sitter i en och måste agera för Sverige och Sveriges säkerhet. Man kan inte börja häda islam som man gjort och som går ut över alla svenskar. Ett litet infruset land däruppe i nord där alla är rasister och islamofober. Det blir ju så de ser på oss. Om det sedan är av okunnighet vi blir stämplade så är en annan sak. Kristersson klarar inte uppgiften han tagit på sig. Punkt!

      • Christer

        Vi är helt överens när det gäller SD och deras agerande mot islam och muslimer.
        Att visa respekt för sin omvärld och andra människor är av största vikt oavsett vilken religion dessa människor har.
        Det är inte religionen som är det farliga eller problemet. Det är extremismen, och den finns inom de flesta religioner, inte minst kristendomen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.