”Elbilsboomen” kommit av sig

Ska man vara kritiskt till något inom föregående regering, Miljöpartiet och deras direkta ”reklam” till människorna – fattig, rik – kan det vara deras sätt saluföra eldriften och här inte minst på bilar. Exempelvis en Tesla kunde ligga på ca: 700 000 sek. Nu faller hela elbilsmarknaden drastiskt.

Se även här.

Sedan att både service och framförallt försäkring skjuter i höjden på elbilar är mindre lockande. Jag läste om en kinesisk modell där ägaren fått något av bara skråmor på sin bil men ändå delar som måste bytas ut. Det fanns dock inte få tag i och bilen måste skrotas. Ägaren var naturligtvis frustrerad och förlorade sina pengar vad han lagt ut i köpet.

Allting är inte bara guld och gröna skogar med elbilar. Det gäller se upp man vad köper, om man tänker göra det.

Vill man vara först på något får man vara beredd betala extra. Efterhand som produkten kommer ut på marknaden i större antal sjunker priset. Det har jag sagt hela tiden beträffande elbilar. Var inte för het på gröten.

Det går göra otroligt bra affärer om man inte har för bråttom. Det torde gälla allting som finns på marknaden. På så vis fungerar det bättre idag än tidigare. Den svenska modellen och den mera ”åldriga låsta” marknaden (förutom löner kanske) var sämre.

Idag kan man även med låg lön (”en fattig pensionär”) skaffa bra prylar utan att behöva lägga ut en förmögenhet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.