Kärnkraften olönsam och ohållbara avverkningar

Det är från de länkar man här kan läsa. Den ena beskriver kärnkraften som olönsam och den andra att avverkningarna är större än tillväxten. Dessutom och inte minst, allt levande som måste ha skog riskerar drastiskt minska eller t o m dö ut.

Här och här

Hur man än ser på det verkar inte svenska folket bry sig så mycket. Huvudsaken de får skratta och ha roligt. Exempelvis Masked Singer eller nåt annat löjligt program. Jag tycker det är alldeles för allvarligt ägna sig åt strunt då vi ser vad som håller på hända i världen.

Kriget i Gaza där man försöker utplåna varandra. Sedan har vi kriget i Ukraina där vi inte vet hur det går trots sanktionerna från EU och även det enorma stödet från Amerika inklusive vi i Europa gett. Ryssland har hitintills stått emot och avancerar nu. Vi vet hur det lät i början av invasionen. Då trodde de flesta, inte minst TV:s experter som då framträdde att kriget skulle gå i Ukrainas fördel. Zelenskyj verkar nu tröttkörd och ropar på mer hjälp än någonsin. Hur detta kommer sluta vet väl ingen.

Sedan kriget i Gaza kan man undra om man tänker återuppbygga allt det som israelerna bombat sönder och vilka ska betala det och om, vilken mening är detta då ständiga konfrontationer sker. Hur ska framtiden bli mellan dessa och om vi går tillbaka och ser vad som tidigare hänt. Här har väl varit krigsstämning kort sagt sedan Israel med främst hjälp från Amerika nästan invaderade nuvarande Israel där Palestina i det närmaste utplånades.

Jag känner inte till hur det var tidigare, men blev det bättre när israelerna trängde ut palestinierna och tog deras marker under kontroll. Eller kan det vara så att den starkaste vinner, den som har störst vapenmakt. Blir världen bättre som det nu varit med dessa hemska vapen som tillverkas. Kanske vi går mot domedagen?

Detta är inte min sak reda ut och jag heller inte kan.

Sedan kan man undra vilka som bestämmer i Sverige, Jag menar fortsatta koranbränningar blir landet tryggare av det?

Visst går de stoppa om man hänvisar till landets säkerhet, att den står på spel. Oviljan till att upphöra med dessa tilltag verkar inte regeringen vilja. Busch allra minst.

Var det inte lugnare tidigare och när vi kunde leva i världen med våra egna bekymmer och se till oss själva mer.

Det kanske bara är en chimär jag målar upp?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.