Sverige, en av de länder i världen som inbjuder till grov kriminalitet

Det framgår tydligt i det här programmet. 

Och varför bara utlänningar eller de med utländsk bakgrund som figurerar?

Det är klart vi varit alldeles för naiva, eller de som styrt landet och om vi går tillbaka i tiden.

Ser vi till Norden och jämför med både Danmark och Norge (Finland vet jag inte, men förmodar det skiljer sig radikalt från Sverige) har de mycket strängare regler införda sedan längre tid. Det är alltså Sverige som utmärker sig här och främst den grova kriminella verksamheten som är största problemet i vårt land.

Den omsätter (skurkverksamheten) skulle jag tro lika mycket som vi nu måste lägga ut i försvarsbudgeten. Samtidigt kan dessa kriminella härja praktiskt taget fritt i vårt land utan att bidra till något. Det är klart vi inte har råd med gamla längre, äldrevården och vården över huvud taget. Här är vänsterpartierna de flataste av alla. De t o m försvarar invandringen som något positivt. Trots detta är det många (arbetare) som röstar på dessa.

Det Sverige gjort och arbetat för och som tagit det mesta av uppmärksamheten är klimatomställningen. Nödvändig? Kanske, men samtidigt har de kriminella nätverken fått i princip fritt spelrum för sina verksamheter och som direkt försvaras av många svenskar. Det är ruttet hur vi fått. Pengar sugs upp från landet, hamnar utomlands i skurkarnas fickor och fanns det inte fortfarande människor (hederliga) som arbetar och sliter skulle vi gå omkull.

I kontrast till detta visades ett program om fotbollsspelaren Ralf Edström. Född och uppvuxen i Värmland i den lilla bruksorten Degerfors med sin då största arbetsgivare järnverket. Hans pappa jobbade där och hans mor städade där. Ett typiskt svenskt arbetarhem med överlag hederligt folk i hela Sverige. Han blev senare en av Sveriges bästa fotbollsspelare och efter en tid hemma i Degerfors gick han över till Åtvidaberg och orten eller vad man ska kalla det var populärt på den tiden med det stora företaget Facit. Med tiden blev Åtvidaberg smulat sönder av sin då mekaniska tillverkning av räknemaskiner när japanerna och det digitala kom in på marknaden. En bit av svenska historia här som rasade samman när nya tekniska framsteg nåddes och främst i andra länder. Samma sak med den svenska tidigare framgångsrika biltillverkningen. Vi kom efter när främst asiaterna och här främst japanerna blev våra övermän. Idag är jag inte inte så intresserad av fotbollen, jag tyckte det var intressant se ur de perspektiv jag här räknat upp, jämte Ralf Edström.

En företrädare för den här regeringen ställde upp för intervju i programmet jag länkar till och förklarade att det var på gång ändringar, till det bättre för Sverige och att skydda riket från den grova kriminaliteten, men att det skulle ta tid. Sveriges lag kräver först en utredning innan olika lagar kan ändras. Än en gång har de f d landet som styrts av främst arbetarregeringar litat till den svenska hederligheten genom att dess sölighet att nu få till de ändringar som måste göras för att säkra landet både för infiltration och grov brottslighet.

Som privatkund, oavsett bank måste du med jämna mellanrum redogöra var du får dina pengar från. Speciellt om det sker förändringar i uttag/insättningar. Skulle jag som ”skurk” sitta och fylla i dessa uppgifter vad man här kräver? Systemet är som gjort för skurkeri meden den allmänne och hederlige ständigt rannsakas.

Samtidigt kan vi undra när våra små kommuner går på knäna vilket system vi har i Sverige? Vilka gynnas, missgynnas?

Sverige i ett nötskal

(Är man förvånad att Sverigedemokraterna får så många röster. Det finns mycket svåra brister i systemet som de inte är sena utnyttja)

 

4 kommentarer

    • edor, Vilhelmina (inläggsförfattare)

      Jag tror de inte har något begrepp eller insikt hur den fungerar. Det som jag sagt tidigare om ”den dumme Folkhemssvensken” torde stämma. Med dum menar jag inte att denne kan vara det, närmast betydelse kan istället vara följsam och åtlyda utsatta regler. Det skiter främst de invandrande grupper som har kommit på hur systemet fungerar. Hålen som här finns och kan vara lätta utnyttja och låta andra arbeta in pengarna. Det är så det ser ut, varken mer eller mindre.

  1. edor, Vilhelmina (inläggsförfattare)

    Sedan kan vi undra om det är media, publik service även TV4 granska missförhållandena som påpekas, vi har eller haft. Det klart att Sveriges styrande politiker, de som är ansvariga inför landet och dess styrelseskick är de främst ansvariga. Men hur agerar de? Som dumma höns och inget radikalt händer. Senast såg jag den s k ”exstatsministern” visade upp sig upp i Umeå. Det klart, hon har väl inte så många vända sig till i dagsläget. ”Dumbommarna = Folkhemssvenskarna där tror fortfarande på systemet trots det är lika ihåligt som ett gammalt fiskenät. Bedrövligt hur vi kunnat få det så här.
    Mygel Hans, Monarken Ågren m fl.

  2. brorson

    Det är mänskligt att glömma… att ta med sin utländska pension, när man ansöker om äldreförsörjningsstöd. Och blir man påkommen, kan man ju alltid skylla på att man inte förstod. Svårt att bevisa uppsåt. Och polisen har väl annat att göra, med alla skjutningar? En massa utredningstimmar för polisen, utan att någon får ett kännbart straff. Det är ju samma sak med misshandel av ”normalgraden”. Bättre att vänta tills någon blivit ihjälslagen – och gärningspersonen dessutom hunnit fylla 18.

    För att återgå till äldreförsörjningsstödet, tycker jag det är en skandal att det är högre än normen för försörjningsstöd från socialtjänsten. Det borde snarare vara lägre. Under senare år har det tack vare Vänsterpartiet varit rejäla höjningar av tilläggen för pensionärer med låg eller ingen inkomstpension och det tackar vi för, men kunde man inte i stället ha höjt inkomstpensionen, som bygger på arbete i Sverige, eller åtminstone garantipensionen, som bygger på antal år, som man har varit folkbokförd och förhoppningsvis bott i Sverige?

    Vilket folk företräder partiledare och riksdagsledamöter, som fått svenskt medborgarskap, men ändå inte känner sig som en del av HELA svenska folket, utan ser som sin uppgift att dela ut det, som folkmajoriteten har betalat in, till kreti och pleti? Det var från början en god tanke att personer, som p.g.a svåra handikapp eller sjukdomar eller ofrivillig arbetslöshet inte kunde försörja sig genom eget arbete, skulle försörjas solidariskt av det allmänna. Det är rörande att höra Dadgostar prata om hennes svåra uppväxt med fattiga invandrare som föräldrar. Men över- och underklass ar väl funnits, och finns väl fortfarande, i alla länder och i alla tider? Tror hon och andra vänsterpartister att alla svenskar, som har svenska föräldrar och far- och morföräldrar tillhör överklassen?

    Hur har det blivit så här? Förr i tiden tillfrågades alltid fastighetsägaren, om denne fått en ny hyresgäst, innan någon folkbokfördes på en ny adress. Men sedan fick vi en herre, som hette Fredrik Reinfeldt, som skulle spara på onödig byråkrati. Så nu finns inga hinder mot att skriva sig på en falsk adress. Man behöver inte ens bo i Sverige för att vara folkbokförd i Sverige och få del av alla förmåner, som är avsedda för boende i Sverige. Visst skulle det krävas fler byråkrater med en utökad kontrollskyldighet för våra myndigheter. Men jag tror att dessa nya byråkrater skulle tjäna in sina egna löner med råge, genom färre felaktiga utbetalningar – redan innan någon gjort sis skyldig till fusk.

    Och dessutom behövs rejäla straff även för lindrigare brott, som begås av unga förbrytare, så att de inte bara blir ”lagförda” utan dessutom fysiskt förhindrade att begå nya brott under ett antal år framåt. Måste kännas meningslöst att vara polis, när man möter den man gripit dagen före i full frihet. Efter några vändor kommer buset inte att ha kvar någon respekt för polisen, om de över huvud taget har haft det någonsin.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.